ERDON Helyi hírek

2017.07.02. 18:03

Jugendtreffen Nagyváradon

A nagyváradi Német Demokrata Fórum Regenbogen tánccsoportjának szervezésében július 1–2. között tartották meg a hagyományos Jugendtreffen-t, vagyis az ifjúsági találkozót, amelyre Nagyváradról, de Szatmár és Máramaros megye különböző településeiről is érkeztek a fiatalok.

A nagyváradi Német Demokrata Fórum Regenbogen tánccsoportjának szervezésében július 1–2. között tartották meg a hagyományos Jugendtreffen-t, vagyis az ifjúsági találkozót, amelyre Nagyváradról, de Szatmár és Máramaros megye különböző településeiről is érkeztek a fiatalok.Vasárnap délelőtt 10 órától a Partiumi Keresztény Egyetemtől indult a zenés felvonulás, és a Körös (Tudor Vladimirescu) utcán keresztül a városházát érintve a Szent László-téren fejeződött be, ahol a résztvevők tánccal zárták a parádés eseményt. A házigazda Regenbogen tánccsoport mellett jelen volt a Wildrose tánccsoport Újpalotáról (német nevén Neu Palota, Bihar megye), a Gute Laune tánccsoport Szatmárnémetiből, a mezőpetri tánccsoport (Petrifeld, Szatmár megye), az Edelweiss tánccsoport Felsővisóból (Oberwischau, Máramaros megye).

[embed]]

A felvonulást követően Mârț Mihai atya tartott német és román nyelvű szentmisét a Kapucinus templomban, amelyben az isteni szeretet mindenen felüli erejéről beszélt. Az alapige részben a Királyok könyvéből hangzott fel, Elizeus és az őt megvendégelő sunémi asszony története, részben pedig Pál apostolnak rómaiakhoz írt levelének ötödik részéből, amelyben Krisztus értünk tett áldozatáról beszél az apostol. A szeretet lehet természetes és isteni eredetű, emelte ki az atya: természetes, hogy szeretjük családtagjainkat, gyerekeinket, ám Jézust szeretni mindennél fontosabb, ő ugyanis igaz szeretetből életét adta a bűnösökért, értünk. Az isteni szeretet által pedig családtagjainkat, felebarátinkat is másképp szeretjük, hiszen az igaz, isteni szeretet soha el nem fogy. Szívünk mellett azonban elménket is meg kell nyitnunk Jézus Krisztus fele, tette hozzá az atya.

A misét megelőzően Ludovic Stark, a Német Demokrata Fórum szociális problémákért felelős tagja közvetített versek által német, román és magyar nyelven néhány gondolatot.

János Piroska

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!