ERDON Helyi hírek

2017.07.14. 10:32

Drága parkolóhelyek

A nagyváradi önkormányzat 410 ezer lejből alakít ki húsz parkolóhelyet a Morii utcán az X13, X14 és az AN11 tömbházak mellett. Az erről szóló határozattervezetről szavaztak a legutóbbbi rendkívüli helyi tanácsülésen.

A nagyváradi önkormányzat 410 ezer lejből alakít ki húsz parkolóhelyet a Morii utcán az X13, X14 és az AN11 tömbházak mellett. Az erről szóló határozattervezetről szavaztak a legutóbbbi rendkívüli helyi tanácsülésen.Kecse Gabriella, RMDSZ-es helyi tanácsos szóvá tette a napirendi pont vitáján, hogy nagyon drága költségvetése van ennek a beruházásnak, hiszen egyetlen parkolóhely kialakítása mintegy 20 ezer lejbe kerül, és egyébként is nem a parkolóhelyek létesítése, hanem a rossz állapotban lévő utcák leaszfaltozása kell prioritást képezzen a városvezetés számára. Florin Birta alpolgármester válaszában a projekt költségeiről nem tett említést, de azt megjegyezte, hogy bármelyik lakossági fórumon a megjelentek folyamatosan azt kérik a városvezetéstől, hogy lehetőleg minél több parkolóhelyet alakítson ki. Az említett tervezetet a liberálisok igen szavazataival fogadta el a helyi tanács: az RMDSZ és a PSD tartózkodott. Az elfogadott tervezet egyébként rögzíti, hogy a 410 ezer lejes költségvetésből a húsz parkolóhely mellett esővízelvezető csatornát is építenek és negyvenöt méteren kiépítik a közvilágítást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!