ERDON Helyi hírek

2017.06.19. 11:42

Két keréken határok nélkül

A Szent László Napok 0. napját a kerékpárosok nyitották meg, egy túrát szerveztek Két keréken határok nélkül elnevezéssel.

A Szent László Napok 0. napját a kerékpárosok nyitották meg, egy túrát szerveztek Két keréken határok nélkül elnevezéssel.A biciklitúra Nagyvárad-Biharkeresztes közötti útvonalat érinti, az indulás vasárnap fél 10-kor volt a nagyváradi vár udvaráról, Szent László sírjától, a cél pedig a biharkeresztesi Szent László szobor, amely egy római katolikus templom előtt áll. Nagy József Barna, a Magyar Polgári Egyesület elnöke, az esemény szervezője elmondta, hogy már ötödik alkalommal szervezték meg a Szent Lászlótól Szent Lászlóig biciklitúrát. Az esemény célja, hogy élővé tegyék azokat a szálakat, amelyek mindig azok voltak Nagyvárad és Biharkeresztes között, illetve felhívják a figyelmet a környezettudatosságra. Ártándon egy kis kitérőt tettek a templom melletti Trianon Emlékmű felé, majd Biharkeresztesen a csapat megkoszorúzta Szent László szobrát.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!