ERDON Helyi hírek

2017.05.24. 17:27

Új igazgatója van a TDM-nek

Vezetőváltás történt a Bihar Megye Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség élén, dr. Bántó Norbert turisztikai szakértő tölti be az igazgatói tisztséget meghatározhatatlan ideig.

Vezetőváltás történt a Bihar Megye Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség élén, dr. Bántó Norbert turisztikai szakértő tölti be az igazgatói tisztséget meghatározhatatlan ideig.

A héten közgyűlést tartott a Bihar Megye Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség (TDM), melyen vezetőváltás történt, vagyis az eddigi projektmenedzser, dr. Bántó Norbert lett az új igazgató meghatározhatatlan ideig- tájékoztatta szerdán az erdon.ro-t Szabó József megyemenedzser. Megjegyezte: gyakorlatilag pozíciócserére került sor, ugyanis az eddigi igazgató, Răzvan Dumbravă projektmenedzserként folytatja tovább. A közgyűlés amúgy három fős, a megyét képviselő Szabó Józsefen kívül tag még a Salvamont-Salvaspeo hegyimentő szolgálatot reprezentáló Pintér István, valamint a Nagyváradi Egyetem részéről Alexandru Ilieş professzor, utóbbi azonban nem tudott jelen lenni egyéb hivatalos elfoglaltsága miatt.

Dr. Bántó Norbert 36 éves földrajztanár, turisztikai szakértő, idegenvezető, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének egyik ügyvezető alelnöke. Több mint 13 éve tanít. A földrajz mellett másik szerelme a turisztika, ezért a közgazdaság-tudományi fakultás turisztika és kereskedelem szakán ez irányú szakképzést is szerzett. Doktori disszertációját a Bihar és Hajdú-Bihar megyei, illetve a határon átívelő turizmusról írta, három évig dolgozott ezen. Szabó József azt nyilatkozta: azért választották meg őt a TDM igazgatójává, mivel új idegenforgalmi elképzelései, projektjei vannak a megyei önkormányzatnak, és ezek megvalósítása céljából egy olyan szakemberre van szükség, aki kellő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy hatékonyabb turisztikai népszerűsítő kampányt tudjon folytatni. Ezt támasztja alá például az, hogy egy 30 oldalas powerpointos bemutatóval ismertette az elképzeléseit.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!