ERDON Helyi hírek

2017.05.25. 18:18

Életet „transzferálnak” a nagyváradi reptérbe

Új transzferszolgáltatás indul, kifejezetten a nagyváradi reptérről induló, illetve ide érkező járatokhoz szabva. A megyéből is behozzák, illetve hazaviszik az utasokat, továbbá Magyarország egy részéről is.

Új transzferszolgáltatás indul, kifejezetten a nagyváradi reptérről induló, illetve ide érkező járatokhoz szabva. A megyéből is behozzák, illetve hazaviszik az utasokat, továbbá Magyarország egy részéről is.

Egy útra 2,99 eurótól kezdődő árakon kínál repülőtéri transzfert az a cég, amelyiktől a váradi légikikötő forgalmának fellendítését várják, és amelyik ünnepélyes keretek között mutatkozott be csütörtökön a váradi reptéren. A Transfero nevű vállalkozás szolgáltatása a sajtótájékoztató utántól üzemel, azaz már elérhető. A lényege, hogy a váradi reptére, illetve innen haza szállít utasokat, az innen induló, illetve ide érkező légi járatokhoz szabva menetrendjét. A cég vezetője, Ionut Stan elmondta: céljuk, hogy Erdélyből és a Partiumból összeköttetést teremtsenek az utazók és a váradi reptér járatai között. A légi kikötőt adminisztráló Megyei Tanács elnöke, Pásztor Sándor hozzátette: Kelet-Magyarországról is várnak immár utasokat, a transzfert oda is kibővítik.

Részletek

A Transfero az Alis Holidays utazási irodával közösen működteti a transzferszolgáltatást. Először Bukarestben és környékén indították el, majd Kolozsvárt és környékét fedték le, most jött Várad és környéke. Ionut Stan jelezte: „ilyesmit a központi reptér körül csillag alakzatban érdemes működtetni”. Térségünkben például Szalontát, Köröskisjenőt, Szalárdot, Margittát, Berettyószéplakot, Székelyhidat és Mihályfalvát, illetve az ezek környékén lévő településeket jelölték meg, mint lefedett zónát. Az egyes településeken kijelölt megállóhelyeik vannak buszaiknak, ott lehet majd fel-és leszállni. Online foglalás a transfero.ro lehetséges, a rendszer pedig megmutatja azt is, az adott településen hol van a megállóhely. Ugyanakkor az utazási irodáknál is kérhető a transzfer, az igazgató szerint. A szolgáltatás a 0745380000 telefonszámon is elérhető, a tulajdonos szerint minden nap, nonstop. Buszaik korszerűek, egy éves a flottájuk, a járműveken az elektromos eszközök töltéséhez szükséges aljzatok, és wifi is van. A váradi reptéren tegnap be is mutatták azokat a kisbuszokat, amelyekkel a zónánkban közlekednek mostantól.

A váradi reptérre, egy utazásra például a következő áraik vannak, a következő településekről: Arad – 12 euró, Félixfürdő – 3, Nagykároly – 10, Köröskisjenő – 9, Margitta -9, Székehlyhíd – 6, Szalonta – 5, Szatmár – 12, Berettyószéplak – 10, Mihályfalva – 8, Zilah – 12.

A váradi reptér parancsnoka, Gheorghe Pasc elmondta: tegnapelőtt már meghaladták az idei utasforgalommal a tavalyi egész évi forgalmat a létesítményben. Ez azt jelenti, hogy míg tavaly egész évben 40 ezer utas használta az objektumot, idén már eddig voltak ennyien, év végéig pedig 300 ezer utasra számítanak. A Transferoval közösen hamarosan beindítják a business transzfer szolgátatást is, „azoknak, akik Bihar megyében helikopterek tulajdonosai, és ilyen járművükhöz akarnak transzfert, illetve olyan is lesz, hogy maga a transzfer zajlik majd busz helyett helikopterrel”. Ionut Stan hozzátette: Romániában ez lesz az első ilyen.

Más újdonságok

Azt is megerősítették a reptéri tájékoztatón, hogy ősztől naponta lesz légi járat Bukarest és Várad között, mégpedig mostantól nagy gépekkel, és jelentősen olcsóbban. Ugyanakkor a létesítményben zajló újabb korszerűsítések kivitelezőjét pár napon belül kiválasztják. A beruházásokra erre az évre 8 millió lej van. További újdonság, hogy a lapunkban már közölt, pár hónap múlva induló külföldi járatok beindítását akár hónapokkal is előbbre hozhatják – ám erről további részleteket azok konkretizálódásáig nem akartak mondani.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!