ERDON Helyi hírek

2017.05.01. 09:46

Bihar-Békés együttműködés

Április 27-én ismét gyűlést tartott Nagyváradon a Bihar-Békés Együttműködési Vegyes bizottság, mely hosszú ideig tetszhalott állapotban volt, Pásztor Sándor megyei tanácselnök azonban ismét hatékonnyá akarja tenni a tevékenységét úgy, hogy ez tükröződjön az infrastruktúra, a turizmus, a kultúra és környezetvédelem fejlődésében is.

Április 27-én ismét gyűlést tartott Nagyváradon a Bihar-Békés Együttműködési Vegyes bizottság, mely hosszú ideig tetszhalott állapotban volt, Pásztor Sándor megyei tanácselnök azonban ismét hatékonnyá akarja tenni a tevékenységét úgy, hogy ez tükröződjön az infrastruktúra, a turizmus, a kultúra és környezetvédelem fejlődésében is.Szabó Ödön volt megyei tanácsos, jelenleg RMDSZ-es parlamenti képviselő is részt vett ezen az újjáalakuló ülésen, aki felidézte, hogy a 2000-es években milyen kiváló volt az együttműködés a két megye közt, köszönhetően ezen testület által javasolt programoknak. Szó esett még a 2014-2020 közötti RO-HU Interreg programról is, mely lehetőséget teremt majd vissza nem térintendő európai uniós pénzforrások megpályázására, valamint új határátkelők megnyitásáról.

Bihar megye részéről a vegyes bizottságban valamennyi jelentős párt képviselve van, a tagok: Nagy Árpád szalontai helyi tanácsos (elnök), Grim András megyei tanácsos,Purge Ioan, Gyapjú polgármestere, Mughiuruș Ioan, Feketebátor polgármestere, Barnău Dumitru, Cséfa polgármestere és Tiurbe Dan Alexandru, Madarázs polgármestere. A bizottság legközelebb május 26-án fog ülésezni Békéscsabán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!