ERDON Helyi hírek

2017.05.12. 15:00

Az időmenedzsment alapelveiről

A ROVE Klub meghívására, a XXVI. Festum Varadinum keretében, a Kolozsváron oktatással, cégvezetéssel és branding projektekkel foglalkozó dr. habil Kádár Magor tartott interaktív előadást csütörtök este a Gekko klubban.

A ROVE Klub meghívására, a XXVI. Festum Varadinum keretében, a Kolozsváron oktatással, cégvezetéssel és branding projektekkel foglalkozó dr. habil Kádár Magor tartott interaktív előadást csütörtök este a Gekko klubban. A téma az időkezelési alapelvek voltak, vagyis olyan megfontolandó fogásokat, hatékony technikákat, trükköket ismertetett, melyek szerinte hozzásegítenek ahhoz, hogy jobban be tudjuk osztani az időnket úgy, hogy közben ne mondjunk le a prioritásainkról.

Szó esett egyebek mellett arról: ha egy feladatot kapunk, melyet meg kell oldanunk egy bizonyos határidőig, miért lényeges, hogy legalább megnézzük, hogy miről szól, hagyva azt, hogy „megérjenek bennünk a gondolatok?” Melyek a hátrányai, illetve az előnyei annak, ha valaki néhány perccel előbb vagy később érkezik valamilyen tárgyalásra, mit gondol ilyen esetekben a beszélgetőpartnerünk rólunk? Mit nevezünk aktív figyelemnek? A pihentető alvás miért feltétele a figyelem összpontosításának és az aktív munkavégzésnek?

Elhangzott továbbá az is: a pacsirták és a baglyok, vagyis a korán kelők és a későn fekvők bioritmusa egyaránt eredményes lehet mindaddig, míg saját aktív időszakjai szerint terveznek. Ugyanakkor fontos, hogy a napi ütemezésben egyaránt helyet kapjon az alvás, a kreatív/produktív munka, a rutinmunka/adminisztráció, az étkezés és kikapcsolódás, az edzések, a sport, a séta, valamint az egyéb tevékenységek, például a szocializálódás.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!