ERDON Helyi hírek

2017.04.06. 14:01

Szabadság Feszt V. alkalommal

A Bihar megyei Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) és a Margitti Ifjak Köre július 13. és 16. között rendezi meg immár ötödik alkalommal a Szabadság Feszt elnevezésű fesztiválját, melynek Margitta városi strandja biztosít helyszínt.

A Bihar megyei Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) és a Margitti Ifjak Köre július 13. és 16. között rendezi meg immár ötödik alkalommal a Szabadság Feszt elnevezésű fesztiválját, melynek Margitta városi strandja biztosít helyszínt.

A városi önkormányzat az előző évekhez hasonlóan idén is mint partner vesz részt a négynapos szabadidős fesztivál megszervezésében, vagyis ingyen biztosítja az egyesület és a fiatalok számára a strand használatát. Erről született elvi döntés szerdán, amely után iktatásra kerültek azok a dokumentumok, amelyek még április hónap folyamán a tanácsosok elé és a döntési bizottságokba kerülnek. Várhatóan a hivatalos döntés és a szerződések május első hétvégéjére lesznek meg és aláírják a felek az együttműködést. Pocsaly Zoltán, Margitta megyei jogú város polgármestere biztosította a Vidéki Ifjúsági Szövetség vezetőségét, hogy a program során az önkormányzat teljes mértékben a szervezők rendelkezésére áll.

A Szabadság Feszten több népszerű magyar és román együttes is koncertezik majd. Már megvannak a biztos fellépők, ezek közül egyelőre a szervezők csak három ismert nevet tettek közzé oldalukon. Akik biztosan ott lesznek a négy nap alatt az nem más, mint Magyarország egyik legelismertebb lemezlovasa, Sterbinszky, emellett a magyarországi AK26 zenei együttes fog fellépni. A 2011-ben alakult rap csapat hamar elnyerte a fiatalok tetszését, ezért is esett rájuk a választás. A fesztivál célja a fiatal hazai tehetségek bemutatása, ennek köszönhetően pedig a fesztiválozók idén megismerhetik a Legszebb Erdélyi Magyar Dal verseny győztesét, a No Sugar zenekart is.

Jegyek és bérletek

Az első elővételes kör a fesztiválra pénteken jár le, de a szervezők elárulták, továbbra sem emelkednek jelentősen a jegyárak. A bérleteket továbbra is az alábbi személyektől és helyszíneken vásárolhatják meg az érdeklődők:

Érmihályfalva – Boda Brigitta (tel.: 0753–918–959); Margitta – RMDSZ-székház (Republicii utca 2. szám), 9–16 óra között; Székelyhíd – Muţa József Arnold (tel.: 0755–294–982); Nagyvárad – Boldizsár Ágota (tel.: 0755–149–910), illetve a Bihar megyei RMDSZ nagyváradi székházában (Independenţei utca 11. sz.) 9–16 óra között. Online: Biletmaster (http://bit.ly/2mlrfbJ).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!