ERDON Helyi hírek

2017.04.06. 16:49

Régiséget „vásároltak”

Tavaly októbertől kezdődően országos szinten 5535, Bihar megyében pedig közel 250 személy „vásárolt” régiséget visszamenőleg, miután a tavalyi 186. sz. törvény ezt lehetővé tette.

Tavaly októbertől kezdődően országos szinten 5535, Bihar megyében pedig közel 250 személy „vásárolt” régiséget visszamenőleg, miután a tavalyi 186. sz. törvény ezt lehetővé tette.Carmen Polman, a Bihar megyei Nyugdíjpénztár igazgatója elmondta, hogy a 247 Bihar megyei személy összesen 1,1 millió lejt fizetett ki, ez átlagban 4.453 lejt jelent személyenként, s volt, aki egy hónap, volt, aki öt év régiséget „vásárolt” ily módon. Országos szinten egyébként a legtöbben Bukarestben kötöttek ilyen szerződést, szám szerint 1441 személy, a következik Konstanca megye 561, majd Prahova megye 512 szerződéssel. Ezeket a fajta szerződéseket egyébként április 27-ig lehet megkötni, s a Bihar megyei Nyugdíjpénztár igazgatója felhívást intéz az érdekeltekhez, hogy vegyék fel a kapcsolatot az intézménnyel minél hamarabb, hogy elkerüljék a tülekedést az utolsó napokban. Az igazgatónő kérése az, hogy jelentkezzenek legalább egy nappal a határidő lejárta előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!