ERDON Helyi hírek

2017.04.02. 15:42

„Mindenkiben Jézust lássuk”

A Nagyvárad-Csillagvárosi Református Egyházközség templomában tartották meg a péntek délelőtti imaláncot, melynek témája ezúttal főként a szeretetszolgálatnak a gyakorlásához kötődött.

A Nagyvárad-Csillagvárosi Református Egyházközség templomában tartották meg a péntek délelőtti imaláncot, melynek témája ezúttal főként a szeretetszolgálatnak a gyakorlásához kötődött.

A Romániai Keresztyén Nők Ökumenikus Fóruma által szervezett, immár tizenöt éve rendszeresen megtartott találkozót Vinczéné Pálfi Judit csillagvárosi lelkipásztor, a szervezet bihari régióelnöke nyitotta meg.

A találkozón jelen volt Nacsádiné Csuka Melinda kórházlelkész, az áhítatot pedig Molnár Imola unitárius lelkész tartotta. Máté Evangéliuma 25. fejezetének 34-40 verssoraiból kiindulva arról szólt: sokszor nem is tudatosítjuk, mennyire szerencsések vagyunk, hiszen vannak, akik számára az az élet amit mi élünk – a ruhánk, az éltelünk, az otthonunk – csupán álom, mely soha nem teljesedik be.

Apró dolgok

Vannak, akik soha nem ismerik meg, milyen családban élni, vagy útközben tévednek el, esetleg idősként maradnak magukra – de nekünk, keresztyén nőknek feladatunk, hogy változtassunk – ki ki a maga környezetét. S ez sokszor a legapróbb dolgokban nyilvánul meg – kedvességben, jóindulatban, önzetlenségben. Fontos, hogy megnyissuk magunkat Jézus előtt s mindenkiben Őt lássuk. „Remélem, a böjti időszak megerősíti bennünk ezt a szándékot, s együtt fogunk Isten felé fordulni, belé kapaszkodni, erőt kérni, hogy mi is erő, jóság és odaadás legyünk” – mondta a lelkész, majd a jelenlévők egymás kezét megfogva, közösen mondták el az Úr Jézustól kapott imát.

Vinczéné Pálfi Judit kihangsúlyozta: egy egy ilyen alkalom megtöri a hajszolt életritmust és segít, hogy újra rátaláljunk az igazi erőforrásra, Krisztusra. Az együtt elmondott ima egy új útszakaszra vezet bennünket, s a következő lépéseket már új lelkülettel tudjuk megtenni.

A későbbiekben szó esett arról, milyen fontos, hogy ne panaszkodjunk, ne pletykáljunk, s arról, hogy hallgassuk meg a másikat. Ezt csak úgy lehet csinálni, ha „az Úristen az életem csónakjában marad”.  Elhangzott, fontos, hogy tudjunk hangosan is imádkozni, s ne feledkezzünk meg arról, hogy dicsérjük a másik embert, ezzel sokat segíthetünk neki. A jelenlévő hölgyek közül I többen elmondták ezekhez kötődő tapasztalataikat, majd újabb közös imával zárult az alkalom.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!