ERDON Helyi hírek

2017.03.14. 12:23

Utakkal kapcsolatos tenderek

A Bihar Megyei Tanács két olyan közbeszerzési eljárást hirdetett, melyek a kezelésében levő utakkal kapcsolatosak. Az egyik a karbantartást, a másik a közúti forgalom biztonságát érinti.

A Bihar Megyei Tanács két olyan közbeszerzési eljárást hirdetett, melyek a kezelésében levő utakkal kapcsolatosak. Az egyik a karbantartást, a másik a közúti forgalom biztonságát érinti.

A részleteket Traian Bodea, a Bihar Megyei Tanács gazdasági ügyekért felelős alelnöke (ALDE) ismertette kedd délben tartott sajtótájékoztatóján. Arra hívta fel a figyelmet: az egyik tender a közúti forgalom biztonságát garantáló tényezők (útjelző táblák, útburkolati jelek, szalagkorlátok, kilométerkövek) karbantartására vonatkozik. A győztessel négy évre kötnek keretszerződést, a 2016-2019 közötti időszakra, és a befektetés becsült értéke áfa nélkül 12,6 millió lej. Öt ajánlattevő jelentkezett: a Drumuri Bihori Kft., a Drumuri Orăşeneşti Kft., a Dumexim Kft., a Girod Semnalizare Rutieră Kft. és az Imperial Preconstruct Kft.

A másik versenytárgyalás tárgya a megyei utak karbantartása, illetve az ezekkel kapcsolatos állandó javítási munkálatok. A nyertessel szintén négy évre állapodnak meg, ez esetben a 2017-2020 közötti periódusra, a befektetés becsült értéke pedig 13,2 millió lej és 21,6 millió lej között mozog áfa nélkül. Öt nagyobb parcellára osztották a megyét: Élesd, Belényes, Margitta, Nagyvárad, valamint Tenke és környéke. Tíz árajánlat van, ezek benyújtói: a Capitalist Prodcom Kft., a Carier Kft., a Drumuri Bihori Kft., a Drumuri Orăşeneşti Kft., a Dumexim Kft., a Redolaj Kft., az Inteco Holding és Leko Construct Kft. alkotta konzorcium, az Imperial Preconstruct Kft., a Drumuri şi Poduri Sălaj kft. és az Extract Com Kft.

Mint ismert, a törvény értelmében a legjobb, vagyis az önkormányzat szempontjából a legalacsonyabb árajánlatot kell elfogadni, illetve a kivitelezés minősége is szempont kellene legyen. Bihar megyében körülbelül 850 kilométer hosszúságú út van a Megyei Tanács kezelésében.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!