ERDON Helyi hírek

2017.03.16. 17:46

Nyoma veszett az elkövetőnek

Nagy erőkkel folytatták csütörtökön is a 38 éves Adrian Hladii keresését, aki a gyanú szerint megsebesített egy férfit és megölt egy nőt.

Nagy erőkkel folytatták csütörtökön is a 38 éves Adrian Hladii keresését, aki a gyanú szerint megsebesített egy férfit és megölt egy nőt.

Adrian Hladii a váradi vízműtől nem messze, dombos helyre vezette autóját, benne az agyonlőtt nővel, majd elmenekült. A hatóságok csütörtök reggel kezdték újra a keresését, átfésülve a terepet. A férfi után vérnyomok maradtak a füvön és a köveken, nem kizárt tehát, hogy maga is megsérült. A feltételezett elkövetőt nyomkövető kutyákkal is keresték, a nyomok alapján a megtalált autó helyétől számítva mintegy ötven métert ment felfelé a Körös mellett, majd egy sekélyes részen átvágott a folyó másik, jobb oldalára. Hladii országos körözés alatt áll, és még szerdán készültséget rendeltek el a határátkelőknél, hogy ne juthasson ki az országból. Emellett szintén már szerdán rendőr őrjáratokat küldtek ki Nagyváradra és Bihar megye különböző településeire, hogy kiszűrjék a szökevényt, ha netán valahol felbukkanna. Közben több lakcímen házkutatások voltak, és a férfi lakásánál fegyveres kommandósok őrizték az ott kutakodó rendőröket.

A tettes az alvilág ismert figurája, alsó kategóriás kerítőként ismerik. A szökevény 173 centiméter magas, robusztus testalkatú, barna szemű férfi. Mindeddig nem érkezett hír arról, hogy sikerült volna elkapni. A rendőrség arra kéri a polgárokat, hogy akinek bármiféle információja van róla, hívja azonnal a 112-es segélyhívószámot.

Bukaresti segítség

Az Országos Rendőrfőkapitányság Bukarestből küldött szakértőket Nagyváradra, hogy részt vegyenek a nyomozásban és a Hladii elleni hajtóvadászatban. „A Román Rendőrség főkapitányságának intézkedése nyomán a Bűnügyi Nyomozó Igazgatóság egyik szakértői csoportja ma (csütörtökön) kiszáll Bihar megyébe. A nyomozó tevékenység a Bihar Megyei Törvényszék mellett működő ügyészség keretében dolgozó ügyészek irányítása alatt zajlik” – áll a rendőrfőkapitányság által kiadott sajtóközleményben.

Igazságszolgáltatási források szerint ugyanakkor a schengeni övezetre érvényes nemzetközi körözést is kiadtak a gyanúsított ellen, vagyis a hatóságok figyelembe veszik annak lehetőségét, hogy Hladiinak sikerült kiszöknie az országból a két bűncselekmény elkövetésétől számított huszonnégy órán belül. A szökevény egyébként büntetett előéletű: egyszer Ausztriában ítélték el, háromszor pedig Romániában – kétszer lopásért és egyszer rongálásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!