ERDON Helyi hírek

2017.03.26. 18:11

Megünnepelték a Föld Óráját Váradon is

Nagyváradon is megünnepelték A Föld óráját március 25-én este, idén két helyszínen is: a Szent László téren és a December 1 parkban.

Nagyváradon is megünnepelték A Föld óráját március 25-én este, idén két helyszínen is: a Szent László téren és a December 1 parkban.

Romániában 2009 óta ünneplik A Föld óráját, nemzetközi szinten pedig 2007 óta. Az esemény lényege, hogy 60 percre az emberek kapcsolják le azokat az elektronikus eszközöket és lámpákat, amelyek nem nélkülözhetetlenek ennyi időre. Idén Nagyváradon a Szent László téri közvilágítást és a December 1 parki közvilágítást kapcsolták le 20.30 és 21.30 óra között, amit az összegyűlt résztvevők tapssal fogadtak. A kezdeményezéshez több, a Fekete Sas palotában működő szórakozóhely is csatlakozott.

Események

A Szent László téren a Rotaract Klub önkéntesei és tagjai papír mécsestartókat helyeztek el, megformálva a klub nevét, logóját és a 60+ feliratot. A Főtéren az Emanuil Gojdu Főgimnázium önkéntesei is segédkeztek. Az egyik diáklány, Andrada Crișan elmondta, már harmadik éve részt vesz az eseményen, és idén olyan sokan szerettek volna mécsest gyújtani, hogy el kellett menni utánpótlásért. Ugyanitt a Művészeti Líceum néhány diákja élő zenével biztosította a jó hangulatot. A Szent László téren sokan gyűltek össze, a fények leoltása után azonban hamarosan oszlani kezdett a tömeg.

Mindeközben a December 1 parkban is elsötétedett minden, és csakúgy, mint a főtéren, zenei pillanatok részesei lehettünk: a Cantus Mundi kórus énekléssel ünnepelte A Föld óráját. Bár jóval kevesebben voltak a parkban, mint a főtéren, a jó hangulat volt a jellemző itt is.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!