ERDON Helyi hírek

2017.03.21. 11:49

Megáldotta az autista műhelyt

Kedd délelőtt Böcskei László váradi megyés püspök megáldotta Az Élet Autizmussal Egyesület napközi foglalkozásokra alkalmas műhelyét a Kanonok sor 25. szám alatt, az első emeleten.

Kedd délelőtt Böcskei László váradi megyés püspök megáldotta Az Élet Autizmussal Egyesület napközi foglalkozásokra alkalmas műhelyét a Kanonok sor 25. szám alatt, az első emeleten.Az Élet Autizmussal Egyesületet Bacsadi Gabriella alapította négy évvel ezelőtt, és 2014 tavaszán kezdte meg a tényleges tevékenységét szintén a Kanonok sor 25. szám alatt egy helyiségben, melyet a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség bocsátott a rendelkezésére. Az azóta elmúlt időszakban az egyesület szépen fejlődött, haladt a maga útján, és az elért eredmények egyik jele vagy elismerése, hogy tavaly újabb két termet vehetett birtokba az emeleti részen.

Az egyikben hétköznaponként 9-13 óra között kézműves-foglalkozások zajlanak autista fiatalok számára: szalvéta technikával egyebek mellett képeslapok készülnek, karkötők, gyöngyös tojások. A másikban pedig egy varroda működik, a civil szervezet 11 tagja közül ugyanis kettő szerződéses munkaviszonyban áll egy ruhagyárral, és az otthoni munkát tulajdonképpen itt végzik el felügyelet mellett, nadrágzsebeket készítenek minden nap 8-14 óra között. Persze a korábban megáldott földszinti szoba sem áll üresen: a székhelyként szolgáló irodának biztosít teret, illetve egyéb foglalkozásokat is itt tartanak az autisták számára, hiszen van, aki nem tud írni, vagy nem ismeri a színeket. Emellett a fiatalok önkéntesként is dolgoznak, takarítják a múzeumkertet, a Székesegyházat, besegítenek a Caritasnak.

Hálásak

„Örülünk a lehetőségnek, hálásak vagyunk Böcskei László püspöknek a támogatásért, mert nélküle nem jutottunk volna el idáig”- nyilatkozta az erdon.ro-nak Bacsadi Gabriella egyesületi elnök. A főpásztor mint minden alkalommal, nagy szeretettel üdvözölte az autista fiatalokat. „Ez egy rendkívüli alkalom, azért jöttünk, hogy megáldjuk ezt a kis központot. Az elmúlt időben egy kicsit alakultunk, a Jóisten valamiféleképpen mindig mutat egy utat, és ennek az eredménye az is, ami eddig megvalósult, és amit ezentúl kibontakoztatni szeretnénk”- hangsúlyozta.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!