ERDON Helyi hírek

2017.02.26. 18:19

Színes farsangi mulatság volt

Jókedv, zene és móka jellemezte a Német Demokrata Fórum Bihar megyei és nagyváradi szervezetének idei farsangi mulatságát. Sokan vettek részt és a fellépők száma is nőtt tavalyhoz képest.

Jókedv, zene és móka jellemezte a Német Demokrata Fórum Bihar megyei és nagyváradi szervezetének idei farsangi mulatságát. Sokan vettek részt és a fellépők száma is nőtt tavalyhoz képest.

Már hagyomány, hogy a Német Demokrata Fórum Bihar megyei és nagyváradi szervezete farsangi mulatságot szervez a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, s az idén sem volt ez másképp. Nemcsak Nagyváradról jöttek el fellépők és résztvevők a szombati ünnepségre, hanem környező településekről, például Palotáról is.

Három nyelven

Heilmann Norbert Bihar megyei elnök és Theisz Arnold nagyváradi elnök köszöntötték a résztvevőket; németül, magyarul és románul mondták el: öröm számukra, hogy ilyen szép számban jöttek el fórumtagok az idei farsangi mulatságra. Később a két műsorvezető, Kellermann Ottilia ifjúsági vezető, valamint Makai Mercedes ifjúsági tag konferálták be – ugyancsak három nyelven – a soron következő fellépőket. A Friedrich Schiller iskola előkészítő osztályosainak előadásával kezdődött a program, a legkisebbek tánca nagy sikert aratott. Később az Ady Endre líceum XII. E osztályának tánccsoportja következett – a különleges előadás során a szereplők világító maszkokat viseltek, melyek különösen hatottak az elsötétített színpadon. A diákok a későbbiekben énekeket és más táncokat is bemutattak. Pătruna Amalia, a Friedrich Schiller iskola előkészítő osztályosainak tanítónője mutatta be énektudását, majd – amint az már hagyomány – árverés következett. A résztvevők kedvezményes kikiáltási áron juthattak hozzá kávéfőzőhöz, plédhez, faliórához, egyebekhez. Ez az akció egyébként az ünnepség alatt többször is megismétlődött, s mindegyik tárgy gazdára talált.

Felköszöntötték

A Schiller iskola második B osztályosainak előadása tréfás előadása következett – a kicsik fehér-kék törpikéknek öltöztek, nekik is nagy sikerük volt. Az elkövetkezendőkben fellépett a palotai Wilde Rose tánccsoport, majd Vura János, a Francisc Hubic művészeti iskola trombita tanára, és Hoffmann Robert, a fórum kulturális felelőse közös fellépése következett, előbbi trombitával, utóbbi zongorán közreműködött. Nagy tapssal díjazta őket is a közönség, akárcsak a váradi fórum Regenbogen tánccsoportjának tréfás néptánc előadását.

Rockernek öltözött

Ünnepélyes momentum következett: a műsorvezetők felköszöntötték Heilmann Norbert megyei elnököt, aki épp aznap ünnepelte születésnapját. Meglepetéssel készültek az „örökifjú” fórumtagok: az Enzian tánccsoport tagjai korukat meghazudtolva táncoltak Queen-énekszámaira, bebizonyítva, hogy a tánc és a móka nemcsak a fiatalok kiváltsága; az előadás fénypontja pedig az volt, amikor Helene Vodă, a nagyváradi szervezet volt elnöke rockernek öltözve, gitárral a kezében „robbant be” a színpadra. Az előadást nagy tapssal jutalmazta a közönség.

Végül kicsik és nagyok jelmezekben gyülekeztek a már hagyományos álarcosbálra, melynek során hercegnők és mesehősök, híres focistákkal és katicabogarakkal együtt léptek a színpadra. A farsangi mulatság estig tartó zenével és tánccal folytatódott.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!