ERDON Helyi hírek

2017.02.14. 14:15

Épülhet az új utasterminál

Kedden a Bihar Megyei Tanács február havi közgyűlésén valamennyi jelenlevő önkormányzati képviselő megszavazta az arra vonatkozó előterjesztést, hogy bővítsék a reptér utasterminálját.

Kedden a Bihar Megyei Tanács február havi közgyűlésén valamennyi jelenlevő önkormányzati képviselő megszavazta az arra vonatkozó előterjesztést, hogy bővítsék a reptér utasterminálját.

A közgyűlés elején Pásztor Sándor RMDSZ-es tanácselnök külön megkérte erre a múlt havi tanácsülésen nemmel szavazó liberális frakciótagokat. Azt tanácsolta nekik: emelkedjenek felül a mindennapi politikai vitákon. Arra hívta fel a figyelmet: jelenleg is tárgyal még több járat indításáról, mellyel kapcsolatban a jövő hónapban lényeges bejelentéseket fog tenni. „Az elmúlt három hónapban több repülőtársasággal több fontos európai járatról tárgyaltam, melyek körülbelül március végére fognak beérni, és mindegyiknek az volt az elvárása, hogy egy civilizált városnak civilizált repülőtere kell legyen”- fogalmazott. A most létező ugyanis egy 1964-es konstrukció, ezért szükség van arra, hogy megépüljön egy modern, minden igényt kielégítő új utasterminál.

Egyébként pont az RMDSZ parlamenti frakciója lobbijának köszönhető, hogy az állami költségvetést abban az irányba sikerült módosítani, hogy a befektetésre elkülönítettek 8 millió lejt, mely összeg lefedi az ez évi költségeiket.

„Azt akartam elérni, hogy a tanácsi határozatot már ma aláírhassam, hogy holnap felkerülhessen az elektronikus közbeszerzések honlapjára a repülőtér anyaga, és mihamarabb jussunk el oda, hogy kivitelezve legyen. Ez ugyanis magasan a legfontosabb problémánk”- nyilatkozta honlapunknak.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!