ERDON Helyi hírek

2017.01.12. 14:42

Tizennégy Volvo busz Váradon

A nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) tizennégy Volvo márkájú, kilenc éve gyártott autóbuszt vásárolt Hollandiából, melyek ezt megelőzően Osloban közlekedtek.

A nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) tizennégy Volvo márkájú, kilenc éve gyártott autóbuszt vásárolt Hollandiából, melyek ezt megelőzően Osloban közlekedtek.

A tizennégy használt Volvo autóbusz mintegy hatezer kilométernyi távot tett meg a norvég fővárosban, mielőtt Hollandiába, majd onnan Nagyváradra kerültek. A HKV székhelyén tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Mircea Pop, a vállalat műszaki igazgatója elmondta, hogy a járművek egyenként 15.500 euróba kerültek a szállítási költségekkel együtt. A műszaki igazgató hozzátette, hogy a járművekben padlófűtés és egy kis légkondicionáló van. Az alacsony küszöbű buszokon harminckilenc ülőhely és hatvanöt állóhely található, és van külön hely a fogyatékosok számára is. Jelenleg szerelik be a buszokba az e-ticketing rendszert, majd a forgalomba írás következik, és két-három héten belül már közlekedhetnek is a városban. Mint Mircea Pop megjegyezte, a régi Liaz márkájú autóbuszokat már korábban kivonták a forgalomból, és hamarosan a további két régi Renault márkájú busszal is ugyanezt teszik. Csuzi István, a HKV vezérigazgatója az elhangzottakhoz hozzátette: sok panaszt kaptak amiatt, hogy a hidegben a tömegközlekedési járművek nincsenek megfelelően fűtve, majd megjegyezte, hogy a váradi gépparkban nem az utóbbi napokban tapasztalt extrém hideg időjárásra tervezett járművek vannak, de a most megvásárolt buszok csak kétajtósak, így télen és nyáron is állandó hőmérsékletet lehet biztosítani a belsejükben.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!