ERDON Helyi hírek

2017.01.26. 17:59

Épül az új pláza Nagyváradon

Már több, mint hat éve, hogy először felmerült – most azonban egy ideje rohamléptekkel készül is: nemsokára új bevásárlóközpont lesz a volt Infrăţirea gyár helyén. Jön oda a Starbucks is.

Már több, mint hat éve, hogy először felmerült – most azonban egy ideje rohamléptekkel készül is: nemsokára új bevásárlóközpont lesz a volt Infrăţirea gyár helyén. Jön oda a Starbucks is.

Még 2010 végén lett először hivatalos az, hogy a lebontják Nagyváradon a volt Infrăţirea üresen álló csarnokait, és pláza épül a helyükre. Aztán jó sokáig az építőtelepek esetében kötelező tábla is hirdette, hogy ez készül ott – ám a munka csak nem kezdődött el. Pedig már akkor azt tudatták, hogy Prima Shopping Center néven 24.000 négyzetméteres bevásárlóközpont lesz ott, szerződött például a C&A, a Kaufland és a Lidl is. Akkoriban Klaus Reisenauer, az Oasis képviselője Bukarestből azt nyilatkozta, hogy 2013-ra kész lesz a létesítmény. Ehhez képest hosszú szünet következett – míg végül tavaly munkához láttak.

Halad

Bár voltak olyan hírek, hogy immár egészen más építkezik, úgy tűnik, a befektető is a régi maradt: a nagyszebeni Oasis Retail & Development Consulting Nagyváradon 12 millió eurós költségvetésből építi fel Prima Shops nevű bevásárlóközpontját. Ezúttal a kivitelezési határidő 2017 márciusa, de részben akár már előbb is megnyílhat. Ami változott, az például az összterület: a legutóbbi hírek szerint végül 14.000 négyzetméteres lesz. Kurt Wagner, a cég részvényese tavaly év végén azt nyilatkozta, úgy gondolják, eltartja majd a város ezt a plázát is, mivel jók itt a gazdasági mutatók, amelyek jó fogyasztási kedvet jeleznek. Klaus Reisenauer, a cég másik részvényese szerint teljes olyan termékskála megtalálható lesz a központban, ami általában a plázákban. A terület az Oasisé volt, ám időközben beszállt az üzletbe a váradi Mudura család is, amelyé például a Lotus Market is, így ők most közvetlenül állnak az új befektetés mögött.

Úgy tudni, 60 millió eurós a projekt, és tavaszra csak az első fázisa készül el, vagyis a bevásárlóközpont. Utána építenek még irodahelyiségeket. A tervek szerint mozi is lesz a létesítményben. A legutóbbi hír pedig az, hogy a Starbucks is az új központban nyitja meg első váradi kávézóját. Az amerikai eredetű, a világban sok helyen kávézókat üzemeltető lánc már meg is kezdte munkaerő toborzását Váradon.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!