ERDON Helyi hírek

2016.12.08. 10:06

MAZIPOS kiállítás a Visual Kontakt Művészeti Galériában!

MAZIPOS kiállítás nyílik 2016. december 9-én, pénteken 19 órakor a Republicii utca 47. szám alatt a Visual Kontakt Művészeti Galériában.

MAZIPOS kiállítás nyílik 2016. december 9-én, pénteken 19 órakor a Republicii utca 47. szám alatt a Visual Kontakt Művészeti Galériában.

A múlt nyáron az első MAZIPOS kiállításon 25 művész vett részt. Ebből az együttműködésből, ami a tavalyi Local Municipalities kiállítás után következett, az lett amit most látunk: egy negyedévenkénti fanzin, ami mozgó tárlatként működik. A  MAZIPOS (a mail/zine/poster rövidítése) célja a művészek támogatása a világ különböző részeiről, saját hálózatuk felhasználásával, valamint egy olcsó eszközön, az A2 posztereken keresztül, amik különféle kontextusokban kiállíthatók.

A Visual Kontakt Galéria, és a részt vevő művészek támogatásával, a MAZIPOS bemutatásra került az alábbi városokban: Banská Bystrica, Košice (Szlovákia), Jalovik (Szerbia) és Washington, D.C. (SUA), most pedig készen áll a nagy premierre a nagyváradi galériában!

Erre az alkalomra összegyűjtöttünk még további műveket is, úgyhogy végül 75 művészt/posztert mutatunk be. Hálásak és boldogok vagyunk, hogy magunk ellett tudhatjuk a lett Kuš! Comics kiadót, amely kiválasztotta a művészeket a harmadik kiállításra, és jövőre házigazdája lesz több balti államban megszervezett tárlatnak.

A művészek ezen adatbázisát és műveiket bővítik idővel és lehetővé teszik majd a felhasználók számára, hogy saját kiállításaik kurátorai legyenek, a MAZIPOS pedig ingyen elküldi a posztereket, és az alkotók műveit különféle helyszíneken kiállítják.

2016 egy igazi csatamező lesz politikai és gazdasági szempontból egyaránt. Sok ország elutasítja, hogy kifelé tekintsen, pedig több hozzáférésük van az információkhoz, ismeretekhez és kultúrákhoz most, mint bármikor. Számukra a MAZIPOS projektek igazodási pontot képezhetnek, diverzitásukon és egyszerűségükön keresztül. Boldogok vagyunk, hogy hozzátehetünk a világhoz, melyben élni szeretnénk, és reméljük, hogy egy sikeres projektet indítunk útjára.

A Mazipos tárlat kurátora Carlos Carmonamedina és a lett Kuš! Comics kiadó.

ASOCIAȚIA VISUAL KONTAKT

ROMÂNIA – ORADEA – CLUJ-NAPOCA

Galeria Visual Kontakt – Strada Gen. Traian Moșoiu nr. 41, Cluj-Napoca

Laborator Visual Kontakt – Strada Republicii nr. 47, Oradea

Nr. tel.: 0040/745 – 205 729

E-mail: info@visualkontakt.ro

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!