ERDON Helyi hírek

2016.11.20. 12:47

Zajlik a szakértői vizsgálat

A nagyváradi önkormányzat kezdeményezésére a Temesvári Egyetem szakértői megkezdték a szakvizsgálatot a váradi Kálvária dombnál történt földcsuszamlás okainak kiderítésére.

A nagyváradi önkormányzat kezdeményezésére a Temesvári Egyetem szakértői megkezdték a szakvizsgálatot a váradi Kálvária dombnál történt földcsuszamlás okainak kiderítésére.

A nagyváradi polgármesteri hivatal közleményben tudatja, hogy a Temesvári Egyetem szakértői csoportja november 17-én, csütörtökön érkezett Nagyváradra, hogy kivizsgálja, mi is történt a Kálvária (Gomba) dombon. A szakértői csoportot a nagyváradi önkormányzat és a területi építésfelügyelet képviselői kísérték el a helyszínre. A közlemény értelmében a szekértői csoport az első vizsgálat után megállapította, hogy a földcsuszamlás okainak felderítéséhez további geológiai vizsgálatokra és a jelenlegi állapotoknak teljes körű topográfiai felmérésére lesz szükség, ezért olyan mérőeszközöket helyeznek ki a helyszínen, amelyekkel az esetleges további földmozgásokat lehet mérni. A szakértői csoport vállalta azt, hogy a jövő hét végéig elkészít egy tervet, amelyben rögzítik azt, hogy milyen intézkedéseket kell hozni annak érdekében, hogy ideiglenes jelleggel megerősítsék a domboldalt. A szakértői csoport 2017. január 25-ig befejezi a vizsgálatokat. Az általuk elkészített jelentésben mind a tervezést, mind pedig a kivitelezést ellenőrizni fogják, ismertetik majd a földcsuszamlás okait, és javaslatot tesznek a domboldal megfelelő megerősítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!