ERDON Helyi hírek

2016.11.10. 17:15

Nem csalhatnának a közköltségekkel

Egész Nagyváradra kiterjedő informatikai programot vezetne be Mircea Mălan alpolgármester, mely átláthatóvá tenné a tulajdonostársulások tevékenységét, s megelőzné a sikkasztást.

Egész Nagyváradra kiterjedő informatikai programot vezetne be Mircea Mălan alpolgármester, mely átláthatóvá tenné a tulajdonostársulások tevékenységét, s megelőzné a sikkasztást.

Amint az alpolgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, az elképzelés a fogyasztókkal folytatott több száz megbeszélés nyomán és az utóbbi években, a lakótársulásokon belül gyakorta előforduló csalások miatt született meg. Hogy ne történhessen meg többé az, hogy a lakótársulás megbízottja eltulajdonítja a lakosok pénzét, egy átfogó informatikai programot vezetne be, országos premierként, mely minden fogyasztó számára láthatóvá tenné a tulajdonostársulás által végzett kifizetéseket, s persze azt is, ha a társulás elmulasztotta kifizetni a számlákat.

Az eddigiek során tárgyalásokat folytatott informatikai cégekkel, s ennek nyomán megerősítést nyert, hogy az elképzelés gyakorlatba ültethető – viszont egyelőre ilyen számítógépes program csak „kicsiben” létezik. Az elkövetkezendőkben, egyelőre kísérletképpen ezer fogyasztónál vezetik majd be, s a visszajelzésektől függően írják majd ki a versenytárgyalást a Várad-szerte gyakorlatba ültetendő program elkészítésére. A fogyasztók számára ingyenes program azt is lehetővé teheti majd, hogy a váradiak on-line fizessék ki a közköltségeiket, s egyúttal egységesíti a költségek kiszámítási módját, tette hozzá az alpolgármester. A lényeg, hogy minden átláthatóbban működjön ezen a téren.

A közbeszerzési eljárás elindítását a váradiakkal szervezett tájékoztató megbeszélések előzik majd meg, melyek során a lakosok is elmondhatják ezzel kapcsolatos véleményüket, illetve javaslataikat. Várják egyúttal azokat az informatikai cégeket is, melyek szintén tudnának ilyen programot készíteni.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!