ERDON Helyi hírek

2016.10.02. 13:54

Visszaélt a hatáskörével

A Környezetvédelmi Ügynökség igazgatóját, Sanda Merceát bíróságra adta az ügyészség, ami funkciójának felfüggesztésével is járhat.

A Környezetvédelmi Ügynökség igazgatóját, Sanda Merceát bíróságra adta az ügyészség, ami funkciójának felfüggesztésével is járhat.

Pénteken adott ki közleményt az ügyészség, miszerint befejezték a nyomozást Sanda Mercea ellen, akit hamis nyilatkozat kiadásával, érdek-ellentétes tevékenységgel és kifogásolható magatartással vádolnak. A vádirat szerint a felsoroltakat nevezett még akkor követte el, amikor a megyeszékhely vezetőségének ingatlankezelőségén dolgozott, vagyis közalkalmazott volt, miközben egy céget is vezetett, utóbbit a Környezetvédelmi Ügynökséghez kerülve sem hagyta abba. A vádirat szerint vagyonnyilatkozataiban tudatosan eltitkolta részvételét és tulajdonát egy kereskedelmi társaságban, így akarva elkerüli, hogy fény derüljön az összeférhetetlenségre és  hogy kikerülje a felelősségre vonást. Később, amikor a Környezetvédelmi Ügynökséghez került, hatalmát kihasználva kikerülte a személyzeti leépítést előíró rendeletet, megőrizve önmaga számára funkcióját. A nyomozók szerint a vádlott továbbá nem csak "elfelejtette" nyilatkozatában megemlíteni érdekeltségeit, de olyan iratokat is kiadott, melyek olyan cégre vonatkoztak, melyekben férjének voltak érdekeltségei. Az ügyet a nagyváradi bíróságon fogják tárgyalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!