ERDON Helyi hírek

2016.10.26. 13:31

Parkolóhelyek szűnnek meg

Több fizetett parkolóhely megszüntetéséről döntött a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közlekedési bizottsága a keddi ülésen.

Több fizetett parkolóhely megszüntetéséről döntött a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közlekedési bizottsága a keddi ülésen.

A műszaki igazgatóság és az ingatlanügyi igazgatóság javaslatára jóváhagyták az öt fizetett parkolóhely megszüntetését a Bicazului, Dunărea és Eminescu utcák kereszteződésénél. Ezek helyében egy új közlekedési sávot létesítenek és elhelyezik a „megállni tilos” táblákat. Erre a döntésre azért volt szükség, mert több lakossági panasz is érkezett azzal kapcsolatban, hogy az említett szakaszon nagyon nehezen lehet gépkocsival közlekedni.

A másik jóváhagyott javaslat tizenhárom fizetett parkolóhely megszüntetésére vonatkozik, ezek a Traian park (Szécheyni tér) baloldalán, az Igazságügyi Palotával szemben találhatók. Ugyanakkor az ezekkel szemben lévő parkolóhelyeket módosítják, úgy, hogy párhuzamosak legyenek az úttesttel, így két új közlekedési sávot létesíthetnek, hogy a Magheru és a Libertăţii (Ezredévi emléktér), illetve a George Enescu utca felől érkező gépkocsik könnyebben fordulhassanak be a Tribunalului utcára, vagy balra, a Romcontrol mellett, illetve könnyebben vehessék az irányt az Eminescu utca felé. Amint Florin Birta alpolgármester elmondta, a környéken nagy szükség van a közlekedés könnyítésére, ez egy első lépés volt, de további megoldásokat is keresnek, akár egyéb parkolóhelyek is megszűnhetnek. A környéken egyébként igénybe vehető az Igazságügyi Palota mögötti emeletes parkoló, mely 455 helyet biztosít.

Szintén a keddi ülésen a Ferdinand (Bémer) téri, az Ady Endre utcával való kereszteződés előtti fizetett parkolóhelyek megszüntetését is eldöntötték. Ezáltal javulnak a látási viszonyok az Ady Endre utcáról jövet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!