ERDON Helyi hírek

2016.10.24. 17:14

Folytatódik a nagytakarítási kampány Váradon

Az önkormányzat idén szeptember 26. és november 5. közt szervezi meg megszokott őszi nagytakarítási kampányát. Tilos a hulladékot közterületre, mellé, vagy bármilyen más helyre rakni.

Az önkormányzat idén szeptember 26. és november 5. közt szervezi meg megszokott őszi nagytakarítási kampányát. Tilos a hulladékot közterületre, mellé, vagy bármilyen más helyre rakni.

A 2009/429. számú helyi tanácsi határozat értelmében a lakótársulások kötelesek karbantartaniuk azokat a zöldövezeteket, füves és virágos részeket, amelyek az adás-átvételi jegyzőkönyv szerint az ingatlanjukhoz tartoznak, illetve a 2009/386. számú határozat értelmében kötelesek gondoskodniuk a beltér, valamint az úttestig eső utcafront és a közterületen levő parkolóhelyek tisztaságáról is. Ugyanakkor abban az esetben, ha a hulladékaikat az őszi nagytakarítási kampány során nem a kijelölt helyekre és időpontokban teszik ki, 200-500 lej közötti bírságra számíthatnak a magánszemélyek, illetve 1500-2000 lej köztire a cégek. Az akció folyamán azokat a háztartási tárgyakat (bútor és padlószőnyeg darabok, kerékpárok, ruhadarabok, ajtók, ablakok stb.), valamint a kerti zöld hulladékot szállítja el a RER, melyek a gyűjtés céljából kitett fémkonténerekben talál. Tilos a hulladékot közterületre ezek mellé, vagy bármi egyéb helyre kitenni. Amikor megtelnek a tárolók, a 0259/433.195-es telefonszámon kell jelezni ezt a szolgáltatónak.

Gyűjtőpontok

A várost déli és északi övezetre osztották, október 24-30. között a Berzei utca, Olimpiadei utca, Moldovei utca, Şelimbărului utca, Podului utca, Ştefan cel Mare út, Bihorului utca, az Oncsa-telep, Matei Corvin utca, Vămi utca és Rectorului utca határolt övezet, illetve Biharpüspöki kerül sorra.

RER-gyűjtőpontok lesznek a következő helyeken, útkereszteződéseknél: Berzei utca- a kínai üzlet előtt, Aron Cotruş/Arenei, Cantacuzino/Tudor Arghezi, Moldovei/Robert Owen, Ovidiu- Lacul Roșu, Lacul Roșu/Traian Lalescu, Iasomiei/Busuiocului, Bihorului/Theodor Neş-híd, Milcovului- a Billa háta mögött, Lăcrimioarelor/Milcovului, Galileo Galilei/Zimbrului, Ştefan cel Mare/Bârsei, Pascal/Bârsei, Predeal- a rogériuszi piac háta mögött, Cantacuzino/Bârsei, Transilvaniei/Traian Lalescu, Nistrului/Stejarului, Bihorului/Strugurilor, Bihorului/Paleului, Ion Bogdan/Morus Tamás, Ion Bogdan/ Johann Strauss, Valerian Zaharia/Ion Paun Pincio, Matei Corvin/Cucului, Mehedinţi- a Casa Minunata mellett, Bernard Shaw/Italiana, Călugareni- óvoda, Şelimbarului, Posada, Italiana/Rogériusz sétány, Sulfinei, Podului, Vămi- vasútállomás, Apelor/Crivăţului, Crângului/Popasului, Rectorului, Dornei/Cucului, Nucului/Molidului.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!