ERDON Helyi hírek

2016.09.27. 17:33

Újabb fogorvosi rendelő diákoknak

Ünnepélyesen átadták és napokon belül elkezdi működését a harmadik, váradi diákok számára ingyenes fogorvosi rendelő; az ASCO és az Onisifor Ghibu líceum közreműködése nyomán létesült.

Ünnepélyesen átadták és napokon belül elkezdi működését a harmadik, váradi diákok számára ingyenes fogorvosi rendelő; az ASCO és az Onisifor Ghibu líceum közreműködése nyomán létesült.

Miután közel két és fél évvel ezelőtt a Mihai Eminescu Országos Kollégiumban, valamint az Aurel Lazăr líceumban létesültek korszerű fogorvosi rendelők, melyeket minden váradi diák ingyenesen vehet igénybe, kedden az Onisifor Ghibu líceumban egy újabb ingyenes fogorvosi rendelőt adtak át. Amint Arina Moş, a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) igazgatója elmondta, akárcsak a korábbi kettő, ez is az ASCO és az adott tanintézmény közreműködése nyomán jött létre.

Segítenek

A fogorvosi széket, valamint a fogászati anyagokat előbbi, magát a helyiséget és a bútorzatot pedig utóbbi biztosította. A fogorvosi szék egyébként 14.734 lej volt, ez kissé drágább, mint a korábbi kettő, ugyanis fogkő eltávolító funkcióval is rendelkezik, amazok 13 ezer lejbe kerültek. Jelenleg a Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság utolsó engedélyét várják, s el is kezdheti működését.

Akárcsak a másik kettőben, itt is ingyenes fogorvosi kezelést biztosítanak a váradi, tizennyolc évet be nem töltött diákoknak, függetlenül attól, hogy melyik iskolába járnak. Dr. Raţiu Crina-Florina fogorvos előzetes időpont egyeztetés alapján fogadja majd őket, a 0771.052503 telefonszámon hívható. Az iskola régi épületének földszintjén található rendelő hétfőn, szerdán és pénteken 7 és 14 óra között tart nyitva, kedden és csütörtökön pedig 13 és 20 óra között.

„Amikor átvettem az ASCO vezetését, az öt fogorvosunk tevékenysége mondhatni, hogy nemlétező volt, csupán megelőzéssel foglalkoztak, több mint harmincéves fogorvosi székeik voltak. Öröm számomra, hogy sikerült hatékonnyá tenni a munkájukat és egyúttal segíteni tudunk azoknak a gyerekeknek, akik másképp talán el sem jutnának a fogorvoshoz” - mondta Arina Moş. Azt is kihangsúlyozta: a rendelők nem jöhettek volna létre az iskolák közreműködése nélkül. Amint Ioan Pirteatól, az Onisifor Ghibu líceum igazgatójától megtudtuk, a rendelő kialakítása a bútorzattal együtt tízezer lejbe került, ezt az iskola saját forrásaiból biztosította.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!