ERDON Helyi hírek

2016.09.25. 17:57

Tanévnyitó a Csillagocskáknál

Szeptember 25-én, a vasárnap délelőtti istentisztelet keretében tartották meg a Csillagocska Református Zeneóvoda ünnepélyes tanévnyitóját a nagyvárad-réti református templomban.

Szeptember 25-én, a vasárnap délelőtti istentisztelet keretében tartották meg a Csillagocska Református Zeneóvoda ünnepélyes tanévnyitóját a nagyvárad-réti református templomban.

Megkezdődött az új tanév a váradi Csillagocska Református Zeneóvodában is. Az ünnepélyes évnyitót szeptember 25-én, vasárnap délelőtt tartották meg a nagyvárad-réti református templomban. Az ünnepi alkalmon Pálfi József lelkipásztor hirdetett igét a következő igerész alapján: „Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok” (János 13, 34-35.).

Sajátos arculat

Mint elhangzott az elmúlt tizenöt évben a Csillagocska óvodának sikerült kialakítania egy sajátos arculatot, az óvoda kis asztalaihoz pedig évről évre új gyerekek ülnek le. Idén 80 gyermek kezdi el a tanévet négy csoportban, nyolc pedagógus és négy dadus vigyáz rájuk. A lelkipásztor kiemelte, fontos, hogy az ide járó gyerekek és szülők megismerjék egymást, és az igei tanításnak megfelelően úgy szeressék egymást, ahogyan Krisztus szerette az embert, hiszen mindannyian egy közösséghez tartoznak, „Isten gyülekezete, óvodája, közössége vagyunk” – hangzott el. Az igehirdetést követően az óvoda nagycsoportosai bemutatták az elmúlt héten tanult énekeket, játékokat, verseket, ezzel nyitva meg az új tanévet.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!