ERDON Helyi hírek

2016.09.22. 12:08

Lemondott az erdészeti vezető

Szerdán beadta lemondását az Erdészeti Igazgatóság megyei vezetője. Az ok: három PSD-s politikus az ő engedélyével a Romsilva autójával kirándult a tengerparton.

Szerdán beadta lemondását az Erdészeti Igazgatóság megyei vezetője. Az ok: három PSD-s politikus az ő engedélyével a Romsilva autójával kirándult a tengerparton.

Nem ragaszkodom foggal-körömmel a székemhez, nyilatkozta a sajtónak Adrian Florescu, azt követően, hogy a Romsilva országos igazgatójának beadta lemondását. A Bihar megyei erdészeti vezető úgy vélte: van benne annyi büszkeség és tartás, hogy megtegye ezt a lépést, majd elfoglalja korábbi tisztségét, mivel az erdészet Nagyvárad-körzeti igazgatóságának mérnöke volt. A lemondás előzménye: kiderült, hogy az igazgató augusztus 23-án áldását adta arra, hogy az intézmény egy Skoda Superb márkájú gépkocsija a tengerparti Mamaia üdülőhelyre, a PSD nőszervezetének úgynevezett nyári iskolájába szállítsa a megyei tanácsos Stela Barbut, a volt polgármesterjelölt Adelina Costét és a megyei PSD-elnök feleségét, Erica Mangot. A Romsilva országos vezetője elfogadta a Bihar megyei igazgató lemondását, azzal indokolva: egy belső vizsgálat kimutatta, hogy az intézmény egy autója egy politikai párt tagjait fuvarozta, ez pedig ellenkezik a Romsilva belső szabályzatával.

Az intézmény sajtóközleményében kiemeli: sajnálatosnak tartják ezt az egyébként elszigetelt esetet, és biztosítanak mindenkit, hogy a Romsilva tiszteletben tartja a politikai semlegesség előírásait. Dragoş Ciprian Pahonţu, a Romsilva országos igazgatója kijelentette: minden alkalmazottuknak világosan a tudomására hozták, hogy az intézmény nem keveredhet bele semmilyen politikai ügybe. Az alkalmazottaknak joguk van politikai véleményüket kinyilvánítani, de szigorúan csak munkaidőn kívül. Hozzátette: a Romsilvának egyetlen "politikája" van és ez a hosszútávú gazdálkodás a rábízott erdőterületekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!