ERDON Helyi hírek

2016.09.02. 17:34

Bő áruválaszték a Dedemanban

Tovább terjeszkedik a 100 százalékban román tulajdonban levő Dedema- üzletlánc az ország nyugati részében, mely péntek reggel Váradon, az Aradi út 87A. szám alatt is megnyitotta kapuit.

Tovább terjeszkedik a 100 százalékban román tulajdonban levő Dedema- üzletlánc az ország nyugati részében, mely péntek reggel Váradon, az Aradi út 87A. szám alatt is megnyitotta kapuit.

A 100 százalékban román tulajdonban levő, az építkezési anyagok és belső berendezési tárgyak piacán vezetőnek számító Dedeman országos üzletlánc Nagyváradon is megnyitotta kapuit az Aradi út 87A. szám alatt, s ezáltal 44-re bővült a kereskedelmi egységeinek a száma. A beruházás körülbelül 14 millió euróba került, és több mint 200 munkahelyet teremtett. 480 parkolóhely, több mint 13 ezer négyzetméteren elterülő eladási felület, és egy körülbelül 3 ezer négyzetméteren elterülő, kertészeti cikkeket kínáló „melegház” várja az érdeklődőket, akik a 45 ezret meghaladó, a ház és a kert csinosítását szolgáló termék közül válogathatnak, olyan szakértő alkalmazottak segítségét kérve, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ügyfeleiknek az építkezéssel vagy belső átalakulással kapcsolatos terveik valóra váljanak.

Többek közt minden igényt és ízlést kielégítő építkezési alapanyagokat, fali- és padlócsempét, fűtésrendszereket, fürdőszoba-felszereléseket, elektromos berendezéseket, bútorokat, beltéri dekorációkat, elektromos háztartási cikkeket, elektronikai cuccokat, szerszámokat és tartozékokat, kertészeti termékeket stb. lehet vásárolni, az ügyfelek számára igen kedvező árakon. A korral haladva, egy mobil applikáció is letölthető, és a termékek vonalkódjának leolvasásával lényeges információkhoz lehet jutni ezek tulajdonságaival kapcsolatban. Ezenkívül olyan szolgáltatásokat is kínálnak, mint például fürdőszoba- és konyhatervezés, festékkeverés, speciális rendelések, áruszállítás, online vásárlási lehetőség.

Deszkavágás

A csütörtök délután zajlott hivatalos avatóünnepségen Dragoş Pavel, a Dedeman elnöke az évszakok változásáról szóló hasonlattal élve úgy fogalmazott: tavasszal kezdték el a zöldmezős beruházást, és az üzletet szeptemberben, vagyis akkor avatják fel, amikor a termények betakarítása is történik, vagyis kibontakozik a több hónapos munka eredménye. Az elnök ugyanakkor arról biztosított mindenkit, hogy áraik kedvezőek bárki számára.

Ilie Bolojan váradi polgármester azt emelte ki, hogy a helyhatóságnak tulajdonképpen nincs semmi érdeme abban, hogy megvalósult ez az invesztíció, hiszen a társaság megvett egy területet a magánpiacon egy idegentől, és „visszahonosította” ezt. Ráadásul a város jól járt ezzel, hiszen munkahelyek teremtődtek, és gyarapodik a költségvetés a Dedeman által befizetett adókkal. Az elöljáró szerint a Dedeman az egyik legjelentősebb márkaneve lett Romániának, köszönhetően a Pavăl-fivéreknek, akik a nulláról kezdték.

Delorean Gyula alprefektus is annak fontosságát emelte ki, hogy egy 100 százalékban román tulajdonban levő cégről van szó. Pásztor Sándor megyei tanácselnök felidézte, hogy néhány évvel ezelőtt a váradiak a határ túloldalán végezték a nagyobb bevásárlásaikat, most azonban, a Dedemannak is köszönhetően, erre nincs szükség, és ezért otthonosabban érezhetjük magunkat Nagyváradon, és egész Bihar megyében.

Az avatóünnepség érdekes színfoltja volt, hogy Ilie Bolojan és Dragoş Pavel nem egy szalagot vágtak el ollóval, hanem egy deszkát fűrészeltek el egy elektromos fűrésszel.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!