ERDON Helyi hírek

2016.08.23. 17:56

Váradi drogkereskedőt fogtak Kambodzsában

Egy nagyváradi férfit tartóztattak le a kambodzsai Phnom Penh nemzetközi repülőtéren, akinél közel öt kilogramm kokaint találtak, húsz csomagba szétosztva.

Egy nagyváradi férfit tartóztattak le a kambodzsai Phnom Penh nemzetközi repülőtéren, akinél közel öt kilogramm kokaint találtak, húsz csomagba szétosztva.

Adrian Călin Varadit augusztus 14-én, vasárnap vették őrizetbe az amerikai hatóságok információi alapján rögtön azután, hogy leszállt a repülőről. A férfi Brazíliából jött, útban Phnom Penh felé még megállt Katarban és Vietnamban is. A kihallgatás során Varadi együttműködött a hatóságokkal, azt vallotta, hogy csak szállító volt, és a drogkereskedő hálózat egy másik tagjának kellett átadja az árut. Chukwuemeka Ibe 40 éves nigériai férfi a kokaint Thaiföldre kellett volna szállítsa, őt is letartóztatták aznap este egy helyi hotelben.

Mint azóta kiderült Adrian Călin Varadinak nem először gyűlik meg a baja az igazságszolgáltatással: 2009-ben Ausztriában bankkártya másolásért zárták börtönbe, míg idén hasonló bűncselekmények miatt Váradon ítélték el. Adrian Călin Varadi miután egy év után kiszabadult, Ausztriából visszatért Váradra, itt viszont hasonló bűncselekményekben volt bűntárs: hamisított bankkártyákkal a bűnözői csoport, melynek tagja volt luxustermékeket vásárolt, amiket eladtak. Az ügyben 2013-ban indult eljárás, ítélet viszont csak idén januárban született: Varadi két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott 4 éves próbaidőre. Ez a büntetés eltörpül amellett, amit most Kambodzsában kaphat, ugyanis itt egy drogkereskedő, akinél 80 grammnál több drogot találnak akár életfogytiglant is kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!