ERDON Helyi hírek

2016.08.22. 17:54

Megszűnő parkolóhelyek

Nagyvárad központjában számos parkolóhelyet számoltak fel az elmúlt időszakban, főként a belvárosban zajló felújítási munkálatok miatt.

Nagyvárad központjában számos parkolóhelyet számoltak fel az elmúlt időszakban, főként a belvárosban zajló felújítási munkálatok miatt.

Florin Birta, Nagyvárad alpolgármestere szerkesztőségünknek elmondta, hogy miután felújították a Szent László teret és környékét, egy sor parkolóhely megszűnt, mert a városvezetés azt szeretné, ha a központ jobbára a gyalogos forgalomé lenne. Mint mondta, a Sztaroveszky (Magheru) út felől a Széchenyi (Traian) tér irányába éppen azért számolták fel az út jobb oldalán a parkolóhelyeket, hogy a szülők rövid időre megállhassanak az Oltea Doamna iskola előtt, hogy gyermekeiket kitegyék, vagy felvegyék az iskola előtt. Hozzátette, hogy amíg az említett utcaszakaszon parkolóhelyek voltak, az iskola előtt leálló kocsik miatt nagyon feltorlódott a kocsisor.

Kérdésünkre válaszolva Florin Birta elmondta azt is, hogy a Fő utcán a Barátok templom mellett szintén felszámolják a parkolóhelyeket és a taxiállomást, mely utóbbit az út másik oldalára, a volt pénzügyi palota felőli oldalra költöztetik át, míg a Barátok temploma felőli oldalon a járdát másfél méterrel kiszélesítik. A felszámolt parkolóhelyek helyett az autósok rendelkezésére áll az igazságügyi palota mögötti parkolóház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!