ERDON Helyi hírek

2016.08.23. 11:53

Bibliahét zajlik Biharpüspökiben

A Nagyvárad-Biharpüspöki Református Egyházközség vakációs gyermekbibliahetet szervez augusztus 22-28. közt. Az idén a foglalkozások kerettörténetének címe: Kosaramba fonom dicséretem.

A Nagyvárad-Biharpüspöki Református Egyházközség vakációs gyermekbibliahetet szervez augusztus 22-28. közt. Az idén a foglalkozások kerettörténetének címe: Kosaramba fonom dicséretem.

A hét során a résztvevő gyermekek játszva ismerkednek meg bibliai történetekkel. Énekelnek és a hagyományos kézműves-foglalkozás színesíti a programot. A hétfői esős idő ellenére több, mint harminc gyerekkel indult a tevékenység, mely szám, mint minden évben, napról napra növekszik.

A foglalkozást Gergely Natália vallástanárnő vezeti, aki kreatív módon próbálja érdekessé tenni minden korosztály számára.

Ebben az évben a Királyhágómelléki Református Egyházkerület által kidolgozott vakációs gyermekbibliahét címe- Kosaramba fonom dícséretem- a hét kerettörténetére utal, ami nem más, mint egy indián mese. A történet egy kislányról szól, aki elindul a nagyvilágba, hogy megtanuljon kosarat fonni és útja során különböző bibliai történetek elvenednek meg álmában. A tematikát követve a hétfői nap folyamán a résztvevők a Bírák könyvében olvasható fák királyválasztásának történetével ismerkedtek meg, melynek üzenete: “Növekedj a hitben!”. A keddi nap folyamán elhangzott Saul törénete arra buzdított, hogy életünkkel világítsunk, a mai nap, pedig Dávid király kitartásával állít példát a gyerekeknek.

Meglepetés

A helyi Nőszövetség naponta uzsonnát készít a gyerekek számára, amelyet a gyülekezet nemrég felújított közösségi házában fogyasztanak el. E mellett meglepetések és jutalmak sem maradhatnak el, mint azt a gyerekek a korábbi években már megszokták. A foglalkozást vasárnap délelőtti istentiszteleten zárják, amikor a szülőknek, nagyszülőknek bemutathatják a tanultakat és egyben szolgálatukkal megköszönik a lelki táplálékot, amivel a hét folyamán gazdagodnak.

A további alkalmakra délelőttönként 10-13 óra között szeretettel várjuk, felekezeti hovatartozástól eltekintve, a 4 és 13 év közötti gyerekeket.

Szakács Zselyke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!