ERDON Helyi hírek

2016.07.12. 14:41

Zöldövezet-felújítás

Az amerikai Emerson cég alakítja át a nagyváradi Dacia és a Vitéz (Decebal) utca kereszteződésében lévő körforgalom zöldövezetét.

Az amerikai Emerson cég alakítja át a nagyváradi Dacia és a Vitéz (Decebal) utca kereszteződésében lévő körforgalom zöldövezetét.

A nagyváradi önkormányzat kínálta fel azt a lehetőséget bármely, a városban tevékenykedő cégnek, hogy valamely zöldövezet felújítása, illetve karbantartása fejében a cég saját reklámjait helyezheti el a karbantartott területen. Az Emerson együttműködési szerződést kötött a váradi polgármesteri hivatallal, melynek értelmében felújítja az említett kereszteződésben lévő mintegy háromezer négyzetméternyi területet, és miután végez a munkálattal, kihelyezi oda reklámpannóját. A munkálat kivitelezőja a Kaluna cég, amely az elmúlt hónapban kezdte meg a munkát. Először kiszedték a nem esztétikus növényeket és az élő sövényt. Ezt követően helyezték le az öntözőrendszert, a munkálat utolsó szakaszában pedig a gyepszőnyeget a dísznövényeket és díszcserjéket ültetik el ott. Zömében örökzöld cserjéket és kúszónövényeket ültetnek el, valamint olyan cserjéket, melyeket különböző formájúra lehet vágni. Az Emerson cég minimum egy évig fogja karban tartani a felújított zöldövezetet.​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!