ERDON Helyi hírek

2016.07.24. 16:46

Nem szabad belefáradni az imába

A Szent Anna tiszteletére szentelt váradi orsolyita templomban vasárnap délelőtt tartottak búcsús szentmisét. Bakos Gábor váradújvárosi segédlelkész mondott szentbeszédet.

A Szent Anna tiszteletére szentelt váradi orsolyita templomban vasárnap délelőtt tartottak búcsús szentmisét. Bakos Gábor váradújvárosi segédlelkész mondott szentbeszédet.

A római katolikus egyház Szent Joachim és Szent Anna, Szűz Mária szüleinek, a nagyszülők védőszentjeinek ünnepét üli, ezért az elkövetkező időszakban több Bihar megyében lévő római katolikus templomban búcsús szentmisét tartanak. Az első ilyen alkalomra már sor is került vasárnap délelőtt 10.30 órai kezdettel a nagyváradi orsolyita rend zárdatemplomában, ahol Bakos Gábor váradújvárosi segédlelkész tartott búcsús szentmisét.

Az utolsó remény

Szentbeszédében a segédlelkész emlékeztetett arra, hogy Krisztus nagyanyja, Szent Anna azért imádkozott, hogy gyermeke szülessen. „Szent Anna példakép kell legyen a mai szülőknek és nagyszülőknek. Nem szabad belefáradni az imádságba, mert az ima a legutolsó reménységünk” – fogalmazott Bakos Gábor, hozzátéve, hogy az Úr nem hagyta cserben Szent Annát, hanem meghallgatta imádságait. Kifejtette, hogy tragédia lesz ott, ahol a szülők, nagyszülők nem foglalkoznak a gyerekekkel. Márton Áron püspököt idézte, aki úgy fogalmazott, hogy „a fiatalok botránya az idős generáció botránya”. Kiemelte, hogy az imádság mellett példát kell mutatni a gyerekeknek, de sajnos a mai ember eltávolodott az Istentől, és ma már nem imádkozik gyermekekért. Mint mondta, a mai ember is sötétségben jár, háborúk, robbantások, gyűlölködés vesz körül minket. Szabad akaratot adott nekünk az Isten, hogy válasszunk a jó és a rossz között, és bár a mai kor emberének könnyebb az élete, mint elődeié, mégis eltávolodott az Istentől. Lehet, hogy ezért is kell ez a sok háború, szenvedés, hogy az ember visszataláljon az Istenhez, tette hozzá az igehirdető szentbeszéde végén.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!