ERDON Helyi hírek

2016.07.10. 15:13

Marica grófnő járt a várban

Szombat este a budapesti Magyar Zenés Színház produkciójában Kálmán Imre nagy sikerű Marica grófnő című operettjét tekinthették meg az érdeklődők a nagyváradi várban levő színházban.

Szombat este a budapesti Magyar Zenés Színház produkciójában Kálmán Imre nagy sikerű Marica grófnő című operettjét tekinthették meg az érdeklődők a nagyváradi várban levő színházban.

Szombat este a budapesti Magyar Zenés Színház produkciójában Kálmán Imre Marica grófnő című operettjét tekinthették meg az érdeklődők a várbeli színházban, az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) és a nyíregyházi Mandala Dalszínház által ötödik, jubileumi alkalommal megszervezett Nyári Színházi Fesztivál keretében. A jól ismert slágerek mellett az aktualizált poénok is nagy sikert arattak. (Hiszen az eredeti darabban nem valószínű, hogy elhangzottak Ceauşescu vagy Funar nevei, a migráns ügy sem volt annyira aktuális, illetve kevésbé hihető, hogy a prímást Jockeynak hívták volna, a lányát meg Samanthának).

A nézőteret ismét zsúfolásig megtöltő közönséget (a jegyek már néhány nappal az előadás előtt elfogytak) Ritli László Csongor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető alelnöke és Nyíri Tamás NMD-elnök köszöntötték, majd kezdetét vette a fergeteges bemutató.

Legkedveltebb

A Marica grófnő Kálmán Imre „legizgalmasabb” és legkedveltebb műve, önmaguk hazugságainak hálójában vergődő szerelmesekről szól. Gróf Szapáry Wittemberg Péter nem jegyzi el a számára kijelölt ismeretlen menyasszonyt, ezért vagyonából kitagadják. Álnéven dolgozik saját birtokán. Az új tulajdonos, Marica grófnő a kérők elől erre a birtokra menekül, hogy elbújjon a világ elől, de meg nem tartott eljegyzése szégyenét is szeretné elfelejteni. Az itt dolgozó tiszttartóval a feszültségek ellenére már az első pillanatban megtetszenek egymásnak, ám a szegény tiszttartó és a gazdag grófkisasszony csak sok félreértésből fakadó bonyodalom után lehetnek egymáséi. Ahogy az operettekben általában lenni szokott, tegyük hozzá…

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!