ERDON Helyi hírek

2016.07.14. 16:00

Leáll a villamosforgalom Rogériuszon

Hétfőtől leáll a villamosközlekedés Nagyváradon a rogériuszi piac és a Sinteza gyári végmegálló között. Villamospótló autóbuszok fognak járni helyettük.

Hétfőtől leáll a villamosközlekedés Nagyváradon a rogériuszi piac és a Sinteza gyári végmegálló között. Villamospótló autóbuszok fognak járni helyettük.

Mivel hétfőn elkezdik építeni az aluljárót a leendő mélygarázs és a rogériuszi piac között, ezért abban az övezetben le kell zárni a villamosforgalmat is.

Csuzi István, a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) vezérigazgatója bejelentette: erre a munkálatra időzítve kicserélik a síneket a Coposu és a Transilvaniei utca kereszteződésében, mely utóbbi munkálat várhatóan egy hónapig tart majd. Hozzátette, hogy az említett munkálatok idején a villamosok az Olaszi parknál letérnek az állomás felé, és Olaszitól a rogériuszi piacig két megállót ingajárattal lehet megtenni. Mivel az aluljárót a Coposu utcán fogják építeni, ezért a villamospótló autóbuszoknak alternatív útvonalat kellett találni. A villamospótló autóbusz a Dacia sugárútról fog indulni az ún. TVS tömbház mellől, és onnan halad tovább, minden ismert buszmegállóban megáll, majd az Egészségbiztosítónál letér a Borsi úttal párhuzamos mellékútra, és ott halad végig a Sintezáig. Visszafelé szintén ezen a mellékúton jön vissza, az egészségbiztosító pénztárnál rátér a Borsi útra, és onnan a Kaufland bevásárlóközponti megállóban, majd pedig a Dacia sugárúton az ismert buszmegállókban áll meg. A végmegállója a Dacia–Decebal körforgalomnál lesz, a Transilvania bank közelében.

A 19-es buszjáratot a Coposu utcáról a Dacia útra terelik. Csuzi István felhívta a figyelmet arra is: szombaton a Kossuth (Independenţei) utcán zajló aszfaltozási munkálatok miatt nem fog járni a villamos a központban, helyettük villamospótló autóbuszok közlekednek majd.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!