ERDON Helyi hírek

2016.07.28. 19:17

Lassú, de ez volt a terv…

Csigalassúsággal megy a felújítás, legalábbis így tűnhet a polgárnak. Terv szerint halad – állítja az önkormányzat. A Körös áruház előtti térről van szó.

Csigalassúsággal megy a felújítás, legalábbis így tűnhet a polgárnak. Terv szerint halad – állítja az önkormányzat. A Körös áruház előtti térről van szó.

Mikor lesz már kész? Egyáltalán mi van itt, hogy ilyen lassan halad? Ilyen gondolatok foglalkoztatják a polgárt, ha a nagyváradi Körös áruház előtti felfordulást nézi. A városháza szerint azonban semmi gond. Utóbbi ugyanis közleményt adott ki, és ebben az szerepel, hogy minden terv szerint halad. Idén márciusban kezdődött az átépítés, amit a Drumuri Orăşeneşti, az Electroconstruct Sildac, a Gardener és az Imsaurisa cégek társulása végez. A szerződés összértéke 1.886.873,40 lej, TVA nélkül, és összesen 2.068,28 négyzetméteren dolgoznak. Ebből 300 az áruházhoz tartozik, és azt a részt a létesítményt üzemeltető cég pénzén újítják fel.

Hogy áll?

Eddig kicserélték a csatornahálózatot, kiépítették a vízellátást és az ivókutat. Most a következőkkel folytatódnak a munkálatok: járólapok lerakása, a Braşovului utca járdájának járólapozása, ahol szükséges, aszfaltozás, közvilágítás kiépítése, 10 oszloppal. A határidő augusztus 20., és a városháza szerint ez tartható is.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!