ERDON Helyi hírek

2016.06.05. 15:30

Sok fáradt olajat gyűjtöttek

Rekordok születtek a huszadik alkalommal megszervezett, jubileumi Nagy EKE olajgyűjtésen, tudtuk meg Tiponuţ Tibortól, az EKE 91 Nagyvárad-Bihar elnökétől.

Rekordok születtek a huszadik alkalommal megszervezett, jubileumi Nagy EKE olajgyűjtésen, tudtuk meg Tiponuţ Tibortól, az EKE 91 Nagyvárad-Bihar elnökétől.

Közel két hónap késéssel szervezték meg az akciót, s az öt nagyváradi gyűjtőponton a szombati nap folyamán összesen 835 liter használt étolaj és zsiradék gyűlt össze – eddig a rekord 720 liter volt, ez tavaly októberben született. Összesen 242 személy hozott elhasznált étolajat a gyűjtőpontokra, azaz kilenccel többen, mint tavaly októberben. A gyűjtés azért is fontos, mert egy liter, csatornába öntött olaj egymillió liter vizet szennyez – amint az a gyűjtőpontokon felállított pannókon is olvasható volt.

Ezúttal is a rogériuszi piaccal szembeni gyűjtőpont volt a legeredményesebb: 91 személy összesen 310 liternyi elhasznált olajat, zsiradékot hozott. A Széles utcai (Decebal) piac melletti helyszínen 63 személy jelentkezett és 230 liter olaj gyűlt össze, a központban 115 liter gyűlt össze, a nagypiac előtti gyűjtőpontnál100 liter, a Lotusz bevásárlóközpont melletti helyszínen pedig 24 személy jelentkezett összesen nyolcvan literrel. Aki akart, ezúttal is kapott tombolát, a sorsolás várhatóan egy hónap múlva lesz a Sas passzázs alatti székhelyükön, az eredményekről a sajtón keresztül és személyesen is értesítik a nyerteseket.

A következő nagyváradi olajgyűjtés a tervezett programtól eltérően, várhatóan augusztus közepén lesz, tájékoztat a szervezet elnöke, aki ezúton egyúttal meg is szeretné köszönni a lakosok együttműködését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!