ERDON Helyi hírek

2016.06.19. 19:27

Rács mögött maradt a pizzás Ţîrle

Nem engedték ki az előzetesből a Bihar Megyei Nyugdíjpénztár vezetőjét. Leontin Ţîrle korrupció miatt került oda, és a váradi bíróság elvetette fellebbezését, így még most sem engedték ki.

Nem engedték ki az előzetesből a Bihar Megyei Nyugdíjpénztár vezetőjét. Leontin Ţîrle korrupció miatt került oda, és a váradi bíróság elvetette fellebbezését, így még most sem engedték ki.

Előzetes letartóztatásban maradt a Bihar Megyei Nyugdíjpénztár vezetője. Mint ismeretes, Leontin Ţîrle a múlt héten került rács mögé, korrupciós ügy miatt. A múlt hét végén azonban megfellebbezte az előzetesről szóló döntést – ám a nagyváradi bírák elutasították a fellebbezését. Így Leontin Ţîrle esetében érvényben maradt a 30 napos előzetes letartóztatás. Mellesleg 100 lej perköltséget is megtéríttetnek vele, a fellebbezése miatt.

Előzmények

A vezető előzetesbe helyezését a Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) nagyváradi kirendeltségének emberei indítványozták. Azzal gyanúsítják, hogy kenőpénzt fogadott el, és tettét folytatólagosan követte el, ami súlyosbító körülmény. A DNA szerint Ţîrle 8400 euró és 5423 lej készpénzt szerzett kenőpénzek formájában, de megvesztegetésként elfogadott még például pizzát és whiskyt is. Az igazgató azokból a juttatásokból fölözött, amelyeket a páciensek adtak, szintén feketén ay orvosi bizottság tagjainak, amely testület egyes személyek ügyeinek intézésére hivatott. Ezek az orvosok ők voltak: Vasile Sălăjan, Emilia Cun, Anca Grigorescu, Ana Guţ, Ovidiu Pleşa. A vezetőt végül az orvosok jelentették fel, azt állítva, hogy2014-2015-ben húsvétra, karácsonyra, de még a főnök születésnapjára is 250- 700 euró közötti összegeket kellett adniuk, illetve az egyik orvos, Pleşa, aki az Old Mill étterem tulaja is, pizzákat küldött Ţîrle bulijaira. Mindezekért cserébe állítólag az igazgató hagyta, hogy az orvosok tovább szedjék az illegális sarcokat a polgároktól az ügyintézések során.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!