ERDON Helyi hírek

2016.06.30. 14:26

Ötféle nyelvi próba volt az érettségin, de az Adysok hét nyelven beszéltek

Jó eredmények születtek az érettségi idegen nyelvi megmérettetésein az Ady Endre Gimnáziumban, tudtuk meg Ciubotariu Éva aligazgatótól, a vizsgabizottság elnökétől.

Jó eredmények születtek az érettségi idegen nyelvi megmérettetésein az Ady Endre Gimnáziumban, tudtuk meg Ciubotariu Éva aligazgatótól, a vizsgabizottság elnökétől.

 

Az érettségizők ötféle nyelvi próbán kellett bizonyítsák tudásukat, ezek mindegyikére egy minősítést kaptak, mely lehetett A1, A2, illetve B1 és B2. A legjobb minősítés a B2 volt, a leggyengébb pedig az A1. Mint megtudtuk, a 104, Adyban végzett érettségiző közül tízen kiváltották ezt a felmérést egy már korábban letett, elismert nyelvvizsgával. A fennmaradó 94 diák közül a hallott szövegértésre 48-an kapták a legjobb minősítést, az írott szövegértésre 15-en, az esszéírásra 32-en, a megadott témával kapcsolatos szöveg elmondására 53-an, a szabad beszélgetésre pedig 54-en. Egyetlen próbánál sem kaptak több mint hatan A1 minősítést, de volt olyan próba is, melyen egyetlen A1 sem volt. A vizsgabizottság elnöke szerint ezek egyértelműen jó eredmények.

Az érettségi írásbeli vizsgái hétfőn reggel kilenctől kezdődnek, de a vizsgázók jól teszik, ha nyolc és negyed kilenc között már ott vannak, hiszen míg leteszik a csomagjaikat és megtalálják a termüket (tizenkét teremben zajlik majd az érettségi), eltelik az idő. Az érettséginek erre a részére már „idegen” vizsgabizottság alakul, ezért is nagyon fontos, hogy senki ne hagyja otthon a személyi kártyáját, ugyanis e nélkül nem engedik be még az iskolába sem, tette hozzá a líceum aligazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!