ERDON Helyi hírek

2016.06.02. 12:10

A Vernicolor tíz éve Romániában

A Vernicolor piacvezető Romániában a műanyag elemek dekorációja terén.

A Vernicolor piacvezető Romániában a műanyag elemek dekorációja terén.

Kerek évfordulót ünnepel a Vernicolor. 2016. május 31-én, kedden lett tíz éve, hogy a társaság megjelent a romániai piacon. Az eseményt az alkalmazottak gyár előtt készült csoportképével és egy tortával tették emlékezetessé. A rendezvényen jelen volt Ilie Bolojan polgármester is.

A romániai céget a francia G.F.C. SAS (GROUPE FRANCOIS CHAMPIER) tartja ellenőrzése alatt CHAMPIER Francois ügyvezetőn keresztül.

A Vernicolor 2006-ban avatta fel első gyárát Biharszentandráson, 2014-ben pedig megnyitotta nagyváradi gyárát, a Borsi út 19. szám alatt. A Vernicolor üzleti forgalma 2015-ben meghaladta a 106 millió lejt, 2014-ben pedig már a 73 millió lejt. A társaság képviselői szerint ez a növekedés a meglévő ügyfelek folyamatban lévő projektjeinek és új ügyfelek bevonzásának is tulajdonítható. A Vernicolor 2014-ben termékei közel 30%-át exportálta, 2015-re ez több mint 39% lett.

Az üzleti forgalom ugyanakkor a megvalósított új technológiáknak is köszönhető. A cégnek jelenleg hat ipari festő gyártósora van, ezek 80%-a az autóipar számára termel, a fennmaradó rész pedig elektromos háztartási cikkek és tartozékok ipara számára.

A Vernicolor cég fő tevékenységi területe a műanyag elemek festéssel történő dekorálása, krómozás, de fröccsöntéssel és összeszereléssel is foglalkoznak.

Jövőbeni tervek

A társaság jövőre vonatkozó tervei között szerepel az új termelési folyamatok integrálása annak érdekében, hogy az ügyfeleknek komplex és innovatív termékeket és megoldásokat kínálhasson, de szerepel a műszaki központ korszerűsítésének folytatása is, amit idén nyitottak meg és melynek célja megerősíteni a cég romániai műanyag elem dekorációban elért piacvezetői szerepét.

„Hozzávetőleg 500 alkalmazottunk van, de év végére már 700 alkalmazottal szeretnénk dolgozni. Köszönetet mondok minden munkatársunknak, akik részesei sikerünknek. A mi sikerünk, az ő sikerük is. Remélem az elkövetkező tíz évben is ugyanolyan motiváltak lesznek, mint amilyenek az elmúlt tíz évben voltak.” nyilatkozta François Tailbot, a Vernicolor vezérigazgatója.

A polgármester megköszönte a társaság vezetőségének és az alkalmazottaknak Nagyvárad helyi költségvetéséhez való hozzájárulásukat, majd látogatást tett a gyárban.

Neves ügyfelek

A Vernicolor termékei híres ügyfelekhez jutnak el az egész világon. Olyan autógyártókról beszélhetünk mint a Volkswagen, Hyundai, Peugeot, Dacia, Audi, Renault, Opel, Mercedes, BMW, Ford, Kia, Citröen és Fiat.

(Fizetett hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!