ERDON Helyi hírek

2016.05.17. 17:08

Tizennyolc év letöltendő börtön

A Nagyváradi Ítélőtábla jogerős ítéletében tizennyolc év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Szabó Károly Zoltánt, aki tavaly télen több késszúrással megölt egy nagyváradi bárost.

A Nagyváradi Ítélőtábla jogerős ítéletében tizennyolc év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Szabó Károly Zoltánt, aki tavaly télen több késszúrással megölt egy nagyváradi bárost.

A Viking becenévre hallgató elkövető 2015 telén azért gyilkolta meg Mario Popát, mert azt gyanította, hogy a báros megkárosította őt hétezer lejjel. Az ügyészek szerint a felek a bárban vitatkoztak, majd kimentek a helyiségből, Popa telefonja és kabátja is a bárban maradt, ő azonban már soha nem tért vissza. A bárost másnap reggel nyilvánították eltűntnek. A rendőrök a nyomozás során hamar Szabó Károly nyomára akadtak, aki azonnal be is ismerte tettét: ő ölte meg Popát, akinek a holttestét a lakása előszobájában egy szőnyegbe csavarva tartotta. A Viking állítólag fel akarta darabolni a holttestet, hogy aztán műanyagzacskóba csomagolva szabaduljon meg a tetemtől. A boncolás megállapította, hogy Popát több tucatnyi késszúrással ölték meg miközben megpróbált elszaladni. A per során a vádlott azzal védekezett, hogy önvédelemből követte el tettét, ugyanis Popa rátámadt. Azt is elmondta, hogy azért hívta fel a bárost a lakására, hogy meggyőzze arról, hogy adja meg neki a hétezer lejt, amelyet Viking állítása szerint a másik ellopott a kabátjából. A vizsgálatok kiderítették, hogy ez a pénzösszeg a Viking által Magyarországról hozott kábítószereknek (LSD, amfetaminok) a nagyváradi bárokban történő terjesztéséből származott, az egyik eladó pedig éppen Mario Popa volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!