ERDON Helyi hírek

2016.05.14. 16:53

Színezés Váradon: Colours Festival

A világ más részein is mostanság divatos, Váradra szombaton érkezett meg: a bihari megyeszékhelyen nagy érdeklődés övezte az első color partyt, amit egyből fesztiválnak neveztek el.

A világ más részein is mostanság divatos, Váradra szombaton érkezett meg: a bihari megyeszékhelyen nagy érdeklődés övezte az első color partyt, amit egyből fesztiválnak neveztek el.

Színes porokat dobálnak a levegőbe és egymásra a buli közben – amilyen egyszerűen hangzik, olyan is, de remek szórakozást nyújt annak, aki nem ijed meg attól, hogy rizsporos lesz. Ez a color partyk alapja, és az első ilyen rendezvény szombaton volt Nagyváradon. A vár környékén tartott eseményre sokan voltak kíváncsiak, hiszen bár itt még nem volt ilyen, a fiatalok külföldről és a médiából már ismerik ezt a buliformátumot. Zene, tánc, és közben porozás – nagyon élvezték.

Biztonságos

A rendezvényt a Business & Intercultural Challenge Szövetség (ABIC) szervezte, a Nagyváradi Egyetem külföldi orvostanhallgatóinak szövetségével együttműködve. Ami talán nem a legjobb volt, az a korai kezdés: 13 órakor indult a szórakozás. De így is tömeg lett.

A zene és tánc közben időszakonként visszaszámoltak az animátorok, és utána mindenki egyszerre dobta a levegőbe a színes porokat, amik így is nagyszerű látványt nyújtanak, de utána még vissza is hull az egész a közönségre, kiszínezve az embereket, ami vicces is. A por maga rizsből van, ételszínezékkel keverve, így nem mérgező.

A közönség amúgy ettől független módon is színes volt: ugyanis a mintegy ötszáz résztvevő között mindenféle nemzetiségűek voltak. Az egyik szervező Hadi Faour ugyanis sikerrel mozgósította a városba tanuló külföldieket is. A szervezők szerint az ilyen bulik eredete Indiában keresendő, ahol tavaszünnep volt kezdetben, illetőleg ott most is az. Aki a váradira belépett, semmiképp nem úszta meg a színeződést, még a sajtósok, kamerák és a dj pult sem. Ami nagyon helyes és jófejség volt.

Faourék az Európát is már meghódított partyformátumot Váradon is el akarják terjeszteni, így nem kizárt, hogy lesz még ilyen.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!