ERDON Helyi hírek

2016.05.17. 16:19

Majd egyszer megnyílik az akvapark…

Leghamarabb júliusban, de lehet, hogy csak a nyári szezon végére nyílik csak meg a váradi akvapark.

Leghamarabb júliusban, de lehet, hogy csak a nyári szezon végére nyílik csak meg a váradi akvapark.

Ilie Bolojan polgármestert keddi sajtótájékoztatón arról kérdezték az újságírók, hogy mikor fog megnyílni a már felépült váradi akvapark. A sajtóban megjelent hírek szerint ez várhatóan csak augusztusban fog megtörténni. Ilie Bolojan nem erősítette meg ezt az információt, mert mint mondta, ő szeretné, ha már júliusban megnyitná kapuit, mindazonáltal leszögezte, hogy az akvapark akkor fog megnyílni, amikor minden tökéletesen fog működni. Kifejtette: „manapság divatos lett átadni autópálya szakaszokat választási kampányban, amelyek aztán összeomlanak. Mi is megnyithatnánk június 4-én (az önkormányzati választások előtti napon – szerk. megj.) az akvaparkot, de ezt nem fogjuk megtenni. Az akvapark akkor fog megnyílni, amikor mindennel elkészültünk, és a személyzet megfelelően ki lesz képezve”. Az újságírók azt is szóvá tették, hogy meglehetősen borsos, de legalábbis nem a váradiak keresetéhez mért díjszabás-javaslattal állt elő az akavapark majdani működtetője, a Közterület-fenntartó Zrt. Erre reagálva Ilie Bolojan elmondta: az akvapark működési szabályzata, így az árakra vonatkozó rész is közvitára van bocsátva, még várják a polgárok javaslatait. Hozzátette, hogy a tarifák megszabása előtt összehasonlító tanulmányokat végeztek, és a régióban üzemelő többi akvaparkokhoz képest a váradi létesítménybe olcsóbb lesz a belépő, ugyanakkor olyan tarifarendszerrel szeretnének dolgozni, hogy gazdaságosan is működjön a váradi akvapark. Bolojan aláhúzta: a szórakozás nem szociális ügy, tehát aki szórakozni akar, az fizesse meg az árát. Előzetes számítások szerint a váradi akvapark üzemeltetése havonta mintegy 155 ezer euróba fog kerülni.

Hogyan működik majd

Közterület-fenntartó által kidolgozott tarifarendszer értelmében a két órára érvényes felnőtt jegy ára a tervek szerint 25 lej, az egész napra érvényes felnőtt jegyé 50 lej, a 17–22 órák között érvényes felnőtt jegy ára pedig 30 lej lesz. Az úszómedence használati díja 10 lej a felnőttek számára. Tanulók és nyugdíjasok kedvezményes áron fürdőzhetnek: két órára 20 lejt, egész napra 40 lejt, a 17–22 órák közötti időszakra 25 lejt kell fizessenek, az úszómedencében pedig 8 lej fejében úszhatnak. Tizennégy év alatti gyerekek még kevesebb összegért vehetik igénybe az akvaparkot: két órára 12 lejért, egész napra 25 lejért, a 17-22 órák közötti időszakban 15 lejért, míg az úszómedencében 5 lej fejében úszhatnak. A három év alatti gyerekeknek nem kell belépőt fizetni. Ugyanakkor bérletek is válthatók a létesítménybe, ezek kiváltásuktól számított hatvan napig érvényesek. Az akvaparkban virtuális pénzzel lehet majd a különböző szolgáltatásokat igénybe venni. A virtuális pénzösszeget a belépésnél kapott karóraszerű szerkezetre töltik fel. Ezzel a szerkezettel lehet majd kinyitni a szekrényt is, ahova a látogató az utcai ruháját teszi, és ez méri az akvaparkban töltött időt is, így például azok, akik két órás jegyet váltanak ki, de több időt maradnak az akvaparkban, minden pluszperc után húsz banit kell fizessenek. Ezt a pénzt távozáskor kell kifizessék, és ha nincs náluk készpénz, akkor nyilatkozatot kell aláírjanak, hogy mihamarabb megtérítik a tartozást. Ugyancsak a karórával fizethetnek majd az emberek a vendéglátóipari egységekben. Az akvapark maximális befogadó képessége 1538 személy, ennél több ember nem tartózkodhat majd egyszerre az akvapark területén.

Szent László-híd

Újságírói kérdésre válaszolva Ilie Bolojan elmondta, hogy néhány napon belül megnyitják a gyalogosforgalom előtt a Szent László hidat. A híd két oldalán jelenleg közmű-munkálatok zajlanak, továbbá magának a hídnak a felújítása is zajlik, többek között a hídkorlátok felépítése. A polgármester kijelentette: június 15-ig befejeződnek a Fekete Sas palota padlóburkolatának a felújítási munkálatai. A palotában felújítják a belső falakat és a tetőzetet is, ezek a munkálatok több időt vesznek majd igénybe, tette hozzá.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!