ERDON Helyi hírek

2016.05.19. 08:46

Kampánykártya az iskolában

Olvasóink jelezték, hogy a Szacsvay Imre Általános Iskolában politikai kampánycélra készült ún. magyar kártyát osztogatnak a diákok között.

Olvasóink jelezték, hogy a Szacsvay Imre Általános Iskolában politikai kampánycélra készült ún. magyar kártyát osztogatnak a diákok között.

A Szacsvay iskolába járó egyik gyermek szülője, aki neve elhallgatását kérte, mondta  el lapunknak néhány nappal ezelőtt azt, hogy az iskola vezetőségének a tudtával Huszár István alpolgármestert, az RMDSZ polgármesterjelöltjét reklámozó magyar kártyákat osztottak ki az osztályokban.

Kártyaosztogatás

A kártyák hátoldalán az RMDSZ logója, valamint a Csak Huszárosan – Együtt nyerünk! felirat olvasható. Megkérdeztük erről Pásztor Gabriellát, az iskola igazgatónőjét, aki elmondta, hogy tud a kártyaosztogatásról. Mint mondta, május 4-én, tehát az önkormányzati választási kampány hivatalos megkezdése előtt kapták a paklikat a gyerekek. Hozzátette: osztályonként egy-két paklit osztottak ki, amelyek az osztályfelelősökhöz kerültek, és az osztályok maguk döntötték el, hogy az osztályban hagyják, vagy hazaviszik-e a kártyacsomagokat. Pásztor Gabriella hozzátette: azért osztották ki a paklikat, hogy a gyerekek szünetekben lefoglalják magukat, illetve kirándulások alkalmával játszanak ezekkel a kártyákkal.

Nem tudott róla

Megszólaltattuk az ügyben Huszár Istvánt is, aki elmondta, hogy kétszáz ilyen kártyapaklit rendelt azzal a céllal, hogy nagyváradi ismerősök, barátok között osztogassák azokat, de arról nem volt tudomása, hogy ezeket iskolákban osztogatták volna, és arról sem, hogy egyáltalán hogyan kerültek ezek a csomagok a Szacsvay iskolába. „Én nem hiszem el, hogy ezt gyerekeknek osztották” – fogalmazott.

Később Pásztor Gabriella igazgató tudatta lapunkkal azt, hogy visszavették az osztályoktól a kártyapaklikat , amelyeket elmondása szerint a tanév végén visszaadnak majd nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!