ERDON Helyi hírek

2016.05.19. 15:03

Idén újból lesz gyerekfesztivál

Május 30. és június 6. között negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Nagyváradi Gyermekfesztivál, ezúttal több helyszínen. A részleteket szerda délután a szervezők ismertették.

Május 30. és június 6. között negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Nagyváradi Gyermekfesztivál, ezúttal több helyszínen. A részleteket szerda délután a szervezők ismertették.

Perecz-Simó Annamária, a Diákokért Egyesület elnöke felidézte, hogy öt évvel ezelőtt szervezték meg először a rendezvényt, tavaly azonban objektív okok miatt elmaradt. A Gyerekek a gyerekekért címet viselő fesztivál gerincét megtartva idén egy hetesre bővítették a kínálatot, arra törekedve, hogy mindenki megtalálja a számára kedves eseményt, a gyerekek pedig kimozduljanak a számítógép és a televízió mellől. Minden műsor ingyenes, kivéve a Kaláka együttes koncertjét, melyre május 30-án, hétfőn 11 órakor kerül a várbeli nyári színházba. A jegy 10 lejbe kerül, s ezzel tulajdonképpen a biharpüspöki gyermekotthon lakóit segítik a belépőt váltók, illetve az ő javukra ajánlják fel a beérkező más adományokat is. Az otthonról való kimozdulást szolgálja az a villámcsődület is, melyet május 31-én, kedden 16 órától tartanak Mozogj az egészségedért mottóval a Fő utcai Holnaposok-csoportszobort mellett. Krasznai Tünde tanítónő koordinálásában lesz néptánc, menettánc és akrobatika, közreműködik Forgács Zsombor néptáncoktató, a Varga Friderika vezette Mystique mazsorett csoport, valamint a Szabó Tímea által felkészített Sunshine sportcsapat. A jó hangulathoz ugyanakkor a várad-rogériuszi 11. számú Általános Iskola kis kórusa is hozzájárul, a diákok a Dzsungel könyve musicalből adnak elő részleteket.

Pető Dalma, az Ovisuli Egyesület vezetője arról beszélt, hogy június 3-án, pénteken 17 órától (másnap van az Erőszakellenes Világnap) Együtt az erőszak ellen címmel aszfaltrajzversenyt hirdetnek a December 1. parkban, illetve ugyanott a Gyermekkönyvek Nemzetközi Fesztiváljára beérkezett díjnyertes mesékből összeállított, Ozsváth Zsuzsa által illusztrált kötetet is bemutatják.

Egyéb programok

Vass Annamária óvónő bejelentette: június 2-án, csütörtökön 10 órától karitatív koncertet ad a budapesti Csipet Csapat együttes (a kedvezményezettek szintén az említett árvák), a helyszín a Biharpüspöki Alapítvány jóvoltából a Bocskai István közösségi Ház. Június 6-án, hétfőn 10 órától a megyei könyvtárban Biró Sára óvónő szervezésében könyvkóstolgatós mesedélelőttön vehetnek részt az érdeklődők, Szántó Ildikó, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat vezetője pedig június 1-jén, szerdán 10 órától a biztonságos internetezésről beszél a gyermekeknek a 11-es és a 16-os iskolákban.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!