ERDON Helyi hírek

2016.05.09. 09:19

Először Váradon az X-Faktor

Most először Nagyváradra is ellátogatott az X-Faktor című show magyarországi változatának stábja, mivel (értelemszerűen ugyancsak először) Várad lett az egyik regionális központjuk a meghallgatásokhoz.

Most először Nagyváradra is ellátogatott az X-Faktor című show magyarországi változatának stábja, mivel (értelemszerűen ugyancsak először) Várad lett az egyik regionális központjuk a meghallgatásokhoz.

Vidám és sokakat vonzó karaoke-délután – tulajdonképpen ez lett abból a premierből, aminek Várad adott otthont. Pénteken ugyanis az RTL Klubon idén ősztől látható 6. X-Faktor stábja először tartott meghallgatást Nagyváradon. A régiónkból várták a jelentkezőket, akik jöttek is szép számmal. A stáb már délelőtt letáborozott a Gekko Pub teraszán – amit aztán nemsokára zsúfolásig megtöltöttek az érdeklődők. Szinte kizárólag fiatalok jöttek, a megye különböző tájairól, illetve a környező megyékből, de például olyan is volt, aki váradi születésű, de régóta Pesten él, és hazalátogatva értesült arról, hogy pont van itt ez a lehetőség, és spontánul beugrott énekelni. Ugyancsak nagyon sokan jöttek szurkolni barátaiknak, ismerőseiknek, rokonuknak. Sőt, többen voltak olyanok is, akik már a meghallgatás közben kaptak kedvet beszállni a versenybe, és maguk is színpadra léptek végül, pedig közönségnek jöttek. A válogatókon ugyanis a légkör laza, szabadon fel lehetett iratkozni.

Hogy megy ez?

Az érdekeltek már jó előre tudtak a lehetőségről, a stáb pedig csábította is őket, hirdetésekkel: „Ha szeretsz énekelni, és jól érzed magad a színpadon, akkor gyere el a Gekko Pubba! Viszont, ha a színpad nem a te tereped, de egy barátod, a pasid, a csajod, a tesód, vagy bárki a környezetedből szeret énekelni, ne habozz… Nevezd be őt! A meghallgatásra hozz magaddal zenei alapokat, amikre énekelni fogsz!”

Sokan el is hozták a zenéiket pendrive-on, aki pedig mégsem, azt a stáb segítette ki, netről bejátszva a kért zenei alapot.

Több, mint 40 résztvevő énekelt a váradi meghallgatáson, ami 3 órán át tartott. Kevés kirívóan gyenge produkció volt csak, és meglepően sok jó. A zsűri ezen válogatásokon egyszemélyes. Váradra Gonda Glória casting szerkesztő jött el bíráskodni. Az esemény végén válaszolt lapunk kérdéseire. Mint elmondta, 15-20 ember dolgozik e válogatásokon a produkció részéről. Kétfős csapatokra osztották őket, és mostanra végigjárták Magyarország összes nagyobb települését, ezt követően pedig kollégái Ukrajna, Szlovákia, Szerbia egyes részein folytatják. Ő maga és munkatársa, valamint az RTL Klub egy forgatócsoportja a mi térségünkben Várad után Kolozsvárra ment, majd Marosvásárhelyen és Csíkszeredában tartottak meghallgatásokat.

Hogy miért nyitottak Várad felé, arról azt mondta: „Sok jót hallottunk erről a városról, olyan szempontból, hogy itt is érdemes jó hangokat keresni. De nem meghívásra jöttünk, hanem mindig a mi döntésünk, hogy hova szállunk ki. Emellett nyomott a latban, hogy a 2014-es győztes, Tóth Andi is váradi”.

Az itteni meghallgatás tehát egy kellemes klubszerű délutánt jelentett, fellépőknek, közönségnek egyaránt. A számos településről érkezett versenyzők többnyire egyéni produkciókat mutattak be, de voltak duók is, továbbá volt, aki hangszert is hozott magával, azon játszott, de olyan kettős is, akik zene nélkül nyomták. Találkoztunk a magyar versenyzők között például azzal a Kiss Gyulával, aki pár napja még azzal járta be a honi és magyarországi sajtót, hogy magyar nyelvű rappel lépett fel a Românii au talent című műsorban, és a bírák tovább is engedték, annak dacára, hogy a szövegből egy szót sem értettek (igaz, Kiss Gyula az azt követő fordulót aztán már nem vette sikerrel). De voltak román ajkú versenyzők is, olyan, aki szintén részt vett már bukaresti tehetségkutatón is, és a közös táborozásig is eljutott a kiválasztottak szűkülő csoportjával, de például egy idősebb, váradi román televíziómenedzser is fellépett. A válogatón megjelenteket két héten belül telefonon értesítik, hogy továbbjutottak-e. Akik igen, azoknak budapesti meghallgatás jön, ott közönség nélkül. Ezt követi majd a tévéműsorba való beválogatás. Mint a stáb tagjai elmondták, a hatodik magyarországi X-Faktor szokás szerint ősszel kerül majd az RTL Klub képernyőjére.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!