ERDON Helyi hírek

2016.05.20. 12:03

Busszal a Múzeumok Éjszakáján

A váradi Helyi Közszállítási Vállalat közli, hogy tekintettel a 2016. május 21-ről 22-re virradó éjjel megszervezendő Múzeumok Éjszakája elnevezésű rendezvényre, egy autóbuszt bocsájt a résztvevők rendelkezésére.

A váradi Helyi Közszállítási Vállalat közli, hogy tekintettel a 2016. május 21-ről 22-re virradó éjjel megszervezendő Múzeumok Éjszakája elnevezésű rendezvényre, egy autóbuszt bocsájt a résztvevők rendelkezésére.

A járat 19 órától 01 óráig közlekedik majd a következő útvonalon: Városi temető (végmegálló) – Egyetem – Kataszteri Hivatal – Körösvidéki Múzeum – Holdas templom – December 1. tér/toronyblokk – Új városközpont/CEC – Crişul Áruház – Kanonok sor – Vasútállomás – Ortodox Püspökség – Traian Park – Ferdinánd tér - Emanuil Gojdu – December 1. tér – Holdas templom – Partium Egyetem – Decebal (autóbuszállomás) - Állatkert – Körösvidéki Múzeum – Kataszteri Hivatal – Egyetem – Városi temető.

Hangulatos programok

Huszadik alkalommal zajlik május 16. és 22. között Nagyváradon a Körösvidéki Múzeum Napjai című rendezvény, melynek során különböző programokkal várják az érdeklődőket.

Pénteken fél héttől zenés gálaest lesz a barokk palota dísztermében, csak meghívóval lahet résztvenni.

Szombaton 19 órától lesz megszervezve a Múzeumok Éjszakája nevű rendezvény, melynek során, akárcsak tavaly, az állami és a felekezeti múzeumok megnyitják kapuikat az érdeklődők számára. A Körösvidéki, valamint a három emlékmúzeum mellett látogatható lesz lesz az Nagyváradi Ortodox Püspökség múzeuma (Roman Ciorogariu u. 3. sz.), a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség múzeuma (Kanonok sor 2/A), a görög katolikus püspökség Iuliu Maniu (Beöthy Ödon) u. 1. sz. alatti múzeuma, a várban sezrvezett két kiállítás, a Darvas-La Roche ház (Iosif Vulcan - Rimanóczy Kálmán u. 11. sz.), a városháza tornya, a katonamúzeum, valamint az Independenţei (Kossuth Lajos) utcai neológ zsinagóga.

Szombaton 19 órától, a Nagyváradi Várban lesz megszervezve a Magic Mirror. Video Art Event című rendezvény, melynek során a nemzetközi versenyre beérkezett legjobb videofilmek tekinthetők majd meg, melyek egy részét világszerte ismert művészek készítették – mint például Joan Gratz, aki 1990-ben Oscar díjat nyert animáció kategóriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!