ERDON Helyi hírek

2016.04.13. 14:34

Péntektől működik a kölcsönző

A napokban ismét megjelentek a kölcsönözhető biciklik a December 1 park mellett, a villamosmegálló közelében. Még nem nyitott ki a kölcsönző, péntektől várják a kerékpározni vágyókat.

A napokban ismét megjelentek a kölcsönözhető biciklik a December 1 park mellett, a villamosmegálló közelében. Még nem nyitott ki a kölcsönző, péntektől várják a kerékpározni vágyókat.

Péntektől ismét lehet kerékpárokat kölcsönözni a December 1 park mellett. Az I Velo központ hetven kerékpárt bocsát majd a nagyváradiak rendelkezésére, ezeket a tizenhat éven aluliak és a nyugdíjasok ingyenesen bérelhetik ki az ellenőrző, illetve a nyugdíjszelvény alapján. A többiek számára a bérleti díj óránként négy lej, illetve egy napra 15 lej lesz. A www.ivelo.ro honlapon online kerékpár-lefoglalást biztosítanak, a honlapnak telefonra letölthető változata is van.

Április folyamán hétfőtől péntekig 11 és 20 óra között, szombaton és vasárnap pedig 10-től 20 óráig tartanak nyitva, de 19 óra után már nem bérelhetők ki a biciklik. Májusban egy órával hosszabbodik a nyitva tartás, júniusban, júliusban és augusztusban pedig másfél órával, szeptembertől pedig fokozatosan csökken, egészen novemberig, amikor hétköznap 11 és 19 között lesz majd nyitva a kölcsönző.

A kölcsönzéshez szükséges az igénylőnek a személyazonossági okirata, ezt a helyszínen beszkennelik, majd az igénylő aláírja a szerződést. Tizennégy év alatti gyerekek esetében felnőtt kísérőre van szükség. Amennyiben a bicikli megrongálódik a kölcsönzőnek fizetnie kell, a javítási díjak fel vannak tüntetve a kifüggesztett szabályzatban. Ha a bicikli elvesződik, vagy használhatatlanná válik, a kifizetendő összeg 630 lej.

Az eltelt évek alatt országszerte több mint egymillióan vették igénybe a biciklikölcsönzőt, mely Nagyvárad mellett Bukarestben, Brassóban, Szebenben, Jászávásáron, Konstancán, Gyulafehérváron is működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!