ERDON Helyi hírek

2016.04.25. 16:46

Parkolás Váradon: újabb lehetőségek vannak

A parkolási díj befizetésére vonatkozó újabb lehetőségeket ismertetett hétfőn a váradi városházán az ingatlanügyi igazgatóság vezetője, Lucian Popa.

A parkolási díj befizetésére vonatkozó újabb lehetőségeket ismertetett hétfőn a váradi városházán az ingatlanügyi igazgatóság vezetője, Lucian Popa.

Eddig is lehetett telefon segítségével, SMS-ben intézi Nagyváradon a parkolási díj törlesztését – most ezzel is összefüggő újdonságok vannak. Ingyen parkírozhat 15 percig aki regisztrál egy vonatkozó rendszerbe. Ez az ingyenesség a regisztrálók első parkolásánál íródik jóvá.

A városházán az ingatlanügyi igazgatóság vezetője, Lucian Popa elmondta: a Tparkról van szó, amely a tpark.ro-n érhető el, vagy SMS-ben a 1210-re küldött üzenetben. Az üzenetnek a következőket kell tartalmaznia: „OR CONT és az autó rendszáma – például: OR CONT BH01ABC. A továbbiakban kell egy voucher, ami a városházán kérhető ki. A regisztráció és a voucher megszerzése után az utóbbin szereplő kódot kell még elküldeni, majd aktiválni egy kívánt lehetőséget. A minimális parkolási idő 30 perc, 1 lejes tarifával. A parkolás megkezdésekor aztán be kell jelentkezni a 0359/710–140 számon (úgymond megcsengetni ezt), a parkolás befejezésekor pedig ugyanígy, de a 0359/710–141 számon. Ha nem érkezik megerősítő SMS, az azt jelenti, hogy a rendszer nem regisztrálta az illető kérést, és a parkolás nincs kifizetve. Ez a rendszer az Orange, a Vodafone és a Telekom mobilhálózatában működik.

Egy másik új módozat egy okostelefonos applikáció használata. Az amparcat.ro segítségével feltölthető bankkártyás, illetve hitelkártyás fizetés ejthető meg. A kártya adatait egyszer kell megadni egy biztonságos netes formanyomtatványon, és onnantól használható a telefonon az app. A parkolási díj 1 óra/30 perc, 2 lej/óra, vagy 15/nap, ugyanakkor lehetséges az első 30 perc után percre beállítani a többi időt. Itt is meg kell várni a jóváhagyó üzenetet, addig a tranzakció nem érvényes.

Harmadik lehetőség a már eddig is létezett SMS-es megoldás bővítése. A 7401-re kell küldeni az SMS-eket, a következő formátumokban: 30 perc parkolás – 180ésarendszám (pl. 180BH01ABC); 1 óra parkolás – 181ésarendszám; 2 óra – 182ésarendszám; 3 óra – 183ésarendszám; 8 óra – 188ésarendszám. A parkolási díjak: 0,25 euró+TVA, illetve 0,50 euró 1, 2 és 3 órára; 8-ra pedig 3 euró. Itt is meg kell várni a jóváhagyó üzenetet, addig a tranzakció nem érvényes.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!