ERDON Helyi hírek

2016.04.01. 12:23

Molnár Levente Nagyváradon

A Golden Globe- és Oscar-díjas Saul fia című magyar film egyik szereplője, a kolozsvári Molnár Levente látogatott el Nagyváradra csütörtökön a Cinema Palace-ban tartott esti filmvetítésre.

A Golden Globe- és Oscar-díjas Saul fia című magyar film egyik szereplője, a kolozsvári Molnár Levente látogatott el Nagyváradra csütörtökön a Cinema Palace-ban tartott esti filmvetítésre.

Az este hat órától kezdődő vetítés után a vetítővászon elé lépett Molnár Levente, aki válaszolt a közönség soraiból érkező kérdésekre. Az eseményt meglehetősen nagy sajatóérdeklődés kísérte, így első körben a kérdések a megjelent újságírók részéről érkeztek, akik többek között arra voltak kíváncsiak, mennyi idő alatt forgatták le a filmet, maga Molnár Levente hogyan került be a projektbe, milyen dokumentációs munka előzte meg a filmkészítést.

Molnár Levente a kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a legszokványosabb módon került be a filmbe, azaz castingon vett részt, és rá esett a rendező választása. A filmet magát huszonnyolc nap alatt forgatták Budapesten, és természetesen komoly kutatómunka előzte meg az elkészítését. Mint megtudtuk, a filmhez felhasználták az egykori sonderkommandósok feljegyzéseit, illetve neki alkalma volt, igaz már a film bemutatása után, Amerikában találkozni az utolsó még élő egykori sonderkommandóssal.

A közönség soraiból többek között az alkotás üzenetére és szimbolikájára vonatkozó kérdések érkeztek. Ezek kapcsán Molnár Levente azt hangsúlyozta, hogy a film számos szimbolikus megoldása, üzenete ellenére nem kíván egy adott interpretációt rákényszeríteni a nézőkre, az a fontos, hogy minden néző maga értelmezze a filmet.

A színészt egyébként Szabó Ödön RMDSZ-es parlamenti képviselő hívta Váradra, ezért ő is a vetítővászon elé lépett a film után, és köszönetet mondott a színésznek, hogy számos elfogaltsága közepette elfogadta a nagyváradi meghívást, ugyanakkor kiemelte azt, hogy nem csak a kudarcot, de a sikert is tudni kell kezelni, márpedig Molnár Levente a Saul fia nyomán keletkező személyes sikerét nagyon jól kezeli. A mintegy negyed órás, húsz perces, román nyelven lefolyt beszélgetés végén Molnár Levente románul és magyarul köszönt el a jelenlevőktől.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!